1Raak geïnspireerd

1Raak geïnspireerd

1

Raak geïnspireerd

Bestudeer de kok in de keuken

 

Wanneer we geïnspireerd zijn, laten we ons leiden door een idee waar we ons sterk toe voelen aangetrokken. Topleiders onderscheiden zich daarnaast door een kalm soort wijsheid, verkregen door ervaring en het actief vergaren van kennis. Alle trotse en ook wereldwijde bekende bedrijven komen voort uit een inspirerende visie over de essenties van succesvol ondernemen.

Voor wat betreft inspirerende bedrijfsvoering is er ongelofelijk veel informatie te vinden. De gemakkelijkste manier om succes te krijgen is het bestuderen van de inzichten en het gedrag van geslaagde personen en ondernemingen en dit vervolgens minutieus toe te passen.

Successtrategieën zijn vergelijkbaar met hoe de kok in zijn keuken omgaat met zijn recepten. Het bezoeken van succesvolle bedrijven en leiders is dan ook essentieel, zoals ook het alert zijn voor alle mooie kleine bedrijven in de eigen omgeving. Succes is geen toeval.

Zeker één of twee keer per maand heeft iedereen een ervaring of een contact met een topbedrijf. Dat zijn de momenten waarop we echt even kunnen stilstaan en ademloos kijken hoe het eraan toegaat. Dat kan ‘the spirit to serve’ zijn, die je ervaart bij  een succesvolle hotelketen als Marriott. Of tijdens een toevallig bezoek aan een ogenschijnlijk ‘normale’ bakker zoals ‘Le pain quotidien’ van Alain Coumont in Antwerpen, die bedacht dat alles begint bij heel bijzonder zuurdesem brood. Inmiddels opent hij zijn filialen in New York. Eén uniek punt van een product of service kan alles in werking zetten.

Hamermolen verpulvert vaste patronen

Klik voor Interview in de Stentor 

Escape Journey – Ultieme leiderschapstest

Escaperooms zijn natuurlijk razend populair. Een Escapejourney van twee dagen vind je nergens behalve op de Hamermolen. Van donderdagavond tot zaterdagmorgen word je getest in een Journey op je persoonlijke en zakelijke fundamenten.

Ultieme teamtest: Hamermolen Escape Room

Tijdens het kraken van de code worden patronen op persoonlijk en team niveau snel zichtbaar en inzichtelijk gemaakt door de Hamermolen coach en kunt u met het resultaat daarvan verder werken aan uw doelen. Afgelopen jaar ontwikkeld en al diverse keren verzorgd: De...

"Start with Why"

Tip van de Hamermolenaar! Video Simon Sinek Bekijk deze TED video van 20 minuten en bepaal meteen je eigen Why How en What om je bedrijf de flow van een top-organisatie te geven!

Van papier naar bevrijdende wijsheid

Op de Academie voor Meesterschap gebeurt iets bijzonders. Vroeger werden in de papierfabriek oude kleren tot pulp gehamerd en vermalen om prachtig papier te scheppen waarop bevrijdende wijsheid kon worden geschreven. Nu nog steeds ontstaan hier de mooiste persoonlijke...
Share This