2 Ontwikkel Nieuw Leiderschap

Ontwikkel nieuw leiderschap

Inspirerend & met glasheldere communicatie

Het karakter van een leider is bepalend voor het karakter van de hele organisatie. Een echte leider kent zichzelf, zijn talenten, zijn fouten en eigenaardigheden. Deze leider verbetert zichzelf en dat motiveert ook anderen zichzelf te verbeteren. Gemotiveerde leiders hebben een brandend verlangen en een vastberadenheid die hen naar hun doelen drijven, over allerlei obstakels heen.

Goede leiders zijn charismatisch. Dat maakt het leuk om met ze op te trekken en voor hun visie te gaan. Ze staan in verbinding met mensen met verschillende communicatiestijlen: zij variëren hun eigen stijl afgestemd op de ontvanger. Van zacht, rustig en zeer geduldig, tot krachtig en indien nodig ongeduldig. Een uitmuntende leider durft keuzes te maken en heeft het woord compromis uit zijn woordenboek geschrapt. Deze leider kiest voor het allerbeste en durft hiervoor risico’s te nemen, gericht op win-win voor alle betrokkenen. Communicatief zijn ze dan ook glashelder.

Echte leiders bouwen zeer gedisciplineerd aan langdurig succes, gericht op resultaat, met een mix van bescheidenheid en professionele overtuiging. Het zijn mensen die gastheer of gastvrouw zijn van hun bedrijf. Zij creëren de omstandigheden waardoor andere mensen succesvol kunnen zijn. Bij succes kijken ze naar anderen, bij problemen kijken ze naar zichzelf. Zij geven meer dan ze willen ontvangen. Bij hen werken mensen die gemotiveerd zijn door meer dan salaris.

De excellente leider wordt niet zo maar geboren, maar plaatst zich in omgevingen waarin hij of zij kan leren en vormt hiermee zichzelf.

Ultieme teamtest: Hamermolen Escape Room

Tijdens het kraken van de code worden patronen op persoonlijk en team niveau snel zichtbaar en inzichtelijk gemaakt door de Hamermolen coach en kunt u met het resultaat daarvan verder werken aan uw doelen. Afgelopen jaar ontwikkeld en al diverse keren verzorgd: De...

“Start with Why”

Tip van de Hamermolenaar! Video Simon Sinek Bekijk deze TED video van 20 minuten en bepaal meteen je eigen Why How en What om je bedrijf de flow van een top-organisatie te geven!

Escape Journey – Ultieme leiderschapstest

Escaperooms zijn natuurlijk razend populair. Een Escapejourney van twee dagen vind je nergens behalve op de Hamermolen. Van donderdagavond tot zaterdagmorgen word je getest in een Journey op je persoonlijke en zakelijke fundamenten.

Van papier naar bevrijdende wijsheid

Op de Academie voor Meesterschap gebeurt iets bijzonders. Vroeger werden in de papierfabriek oude kleren tot pulp gehamerd en vermalen om prachtig papier te scheppen waarop bevrijdende wijsheid kon worden geschreven. Nu nog steeds ontstaan hier de mooiste persoonlijke...

"Start with Why"

Tip van de Hamermolenaar! Video Simon Sinek Bekijk deze TED video van 20 minuten en bepaal meteen je eigen Why How en What om je bedrijf de flow van een top-organisatie te geven!
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Share This