Relatie Retraite 

Verliefd zijn was niet louter een bevlieging, een betovering. Het ontbreekt de een of de ander of ons aan de emotionele vaardigheden om de betovering vast te houden. Onbewust zoeken we relaties uit die ons uitdagen ons diepste en meest bezielde wezen naar voren te halen en ons tevens in de verleiding brengen tot onze meest neurotische patronen te vervallen. Er zijn dan ook wonderbaarlijke innerlijke eigenschappen en vaardigheden vereist. We willen graag alleen de zoete hapjes maar niet het echte werk in de relatie. Het vuur is geen gevaar voor de relatie maar juist het grootste geschenk voor de relatie. It takes two to tango. De engel die met jou naar het paradijs wilde vliegen had in feite maar 1 vleugel. De engel in jou moest tevoorschijn komen opdat jij voor haar kon zijn wat zij voor jou wilde zijn. Dat is een noodzaak voor je dans, je vlucht met elkaar. Samen zouden jullie 1 paar vleugels hebben gehad.

Een liefdevolle verbondenheid geeft ons het betrouwbare netwerk van intimiteit dat ons in staat stelt om het leven aan te kunnen en het goed te leven. En dat geeft ons leven zin. Het grote misverstand…. Als je zelf niet gelukkig bent, als je iemand anders nodig hebt voor je geluk, dan ben je niet geschikt voor een gezonde relatie. Miljoenen jaren van evolutie hebben aangetoond dat juist intimiteit en verbondenheid tot heling leidt. Omgekeerd dus…het is liefde die ons beloont met emotioneel evenwicht, rust en stralende vreugde. Blijvende hartstocht is heel goed mogelijk in de liefde. Het grillige vuur van de verliefdheid is alleen maar de ouverture; een liefdevolle band met wederzijdse afstemming is de symfonie.

Een mooie relatie heb je niet alleen voor jezelf. Als er sprake is van kinderen weet dan dat het boven elke twijfel verheven is dat conflicten tussen ouders slecht zijn voor de kinderen. Als wij gefrustreerd en bang zijn, heeft de manier waarop we onze kinderen gehoorzaamheid bijbrengen eronder te lijden. We worden meestal strenger en minder consequent. Maar het gaat gaat niet alleen om gehoorzaamheid. Als wij te kampen hebben met een ongelukkige relatie, zijn wij vaak emotioneel uit balans en vinden het moeilijker om ons open te stellen voor onze kinderen en om echt op hen af te stemmen. Anderzijds als we ons veilig en gehecht voelen met onze partner, dan vinden we het meestal makkelijker om goede ouders te zijn en om onze kinderen een veilig toevluchtsoord en een beschutte basis te bieden. Dan leren onze kinderen om op een positieve manier om te gaan met hun emoties en verbinding te maken met anderen. Als we goed van onze partner houden, geven we onze kinderen en hun partners een blauwdruk mee voor een liefdevolle relatie. Nog een stap verder…liefdevolle gezinnen vormen de basis van een menselijke samenleving.

De Valentijn Relatie Retraite is ook wel een APK voor relaties. Het gaat je best goed, maar jullie vragen je ook af hoe het beter, spannender, uitdagender kan. Je bent beide nieuwsgierig naar meer. En ja, je hebt best een idee dat er wat te halen valt. Samen blij en gelukkig, het gaat zo zijn gangetje, terugkerende issues en vicieuze cirkels, raken we elkaar kwijt of wat is er nog meer mogelijk samen?  Hoe kunnen we nog beter verbinden, verdiepen, de spanning er in houden en samen de juiste keuzes maken die voor beiden goed zijn. Allemaal mooie aanleidingen om eens een leuk relatie programma te volgen. In onze Valentijn Relatie Retraite hebben we als doel luchtigheid en speelsheid te bevorderen, dingen die spelen op die manier op te pakken en uit te zoeken. Zoals velen bij ons gewend zijn, is afwisseling van serieus naar ontspannen en speels, een gouden formule om zelfinzicht, lekker functioneren en nu ook de relatie naar een hoger niveau te brengen. Het is verfrissend en louterend om onder begeleiding met elkaar diverse onderwerpen die in relaties relevant zijn tegen het licht te houden.

We werken vanuit een semi gestructureerd programma, waar ruimte is voor de inbreng vanuit de deelnemers om daar op in te spelen met het programma. Vanuit onze man – vrouw dynamiek en samenwerking, begeleiden we afwisselend en specifiek in de m/v relatie, en uiteraard ook in de v/v of m/m relatie. Daar waar we altijd het mannelijke en vrouwelijke respecteren en aanraken, met het streven dat dit in balans is, open staat voor transformatie en toebeweegt naar het positieve.

Gebaseerd op eigen ervaringen in gevolgde trajecten, eigen ontwikkelingen en vele individuele en relatie coaching hebben wij onze inzichten gebundeld in het 3 daags programma voor stellen.  We houden het klein en exclusief: er zijn maximaal 5 stellen. Het programma is gestructureerd met ook veel tijd voor elkaar (met en zonder opdrachten samen). Je overnacht op De Hamermolen. Vooraf doen we een telefonische persoonlijke intake om ons goed te kunnen voorbereiden.

N.B. Wanneer je er de voorkeur aan geeft een programma exclusief alleen samen als stel te volgen, laat het ons dan weten, dan bespreken we de mogelijkheden. Zit je relatie in een erg heftige periode of een crisis, dan hebben wij deze retraite in exclusieve vorm voor jullie als stel apart op maat. Daarvoor plannen we gezamenlijk een datum / weekend en bespreken we ook de overige condities en aanpak. 

Prijs

De prijs voor het hele programma is € 2.950 excl BTW per stel. Hiervoor krijg je:

  • telefonisch persoonlijke intake
  • 5 bijeenkomsten van plm. 2 uur (ochtenden en middagen)
  • opdrachten voor eigen uitwerking
  • 3x yoga & meditatie (in ochtenden voor ontbijtI
  • privé verblijf in diverse ruimtes in eigen tijd
  • 3x ontbijt (naar keuze in groep of met zijn 2-tjes), 3x lunch, onbeperkt koffie, thee en sapjes (diner doe je buiten de deur, als stel op zichzelf)
  • 3x overnachting in 2 persoonskamer
  • telefonisch nazorg gesprek
×

Kunnen we je ergens mee helpen?
Klik op de foto voor Whatsapp - of stuur een E-mail

× Chat