Historie "De Hamermolen"

Historie "De Hamermolen"

Op de plaats waar De Hamermolen staat werd in ca 1645 een papiermolen gesticht. In het midden van de 19e eeuw wordt de papierfabricage gestopt. De Hamermolen werd toen omgebouwd tot korenmolen, maar heeft zeer kort op deze manier gefunctioneerd. De molen wordt weer doorverkocht en is toen opnieuw ingezet voor de papiermakerij.
Er zijn in de loop der tijd diverse branden en diverse eigenaren geweest. Zo ook rond 1900, er breekt opnieuw brand uit en dat is het definitieve einde van de molen als papiermakerij. Omstreeks 1910 herrijst de watermolen. De Hamermolen gaat dan dienst doen als wasserij en heeft nog een halve eeuw als zodanig gefunctioneerd.

In 2001 is De Hamermolen als congrescentrum geheel verbouwd, nadat het al jaren in gebruik was als een Hotel & Restaurant. U ziet dat De Hamermolen dan ook in heel wat jaren uitgegroeid is tot wat het nu is.
Door een samenwerking van Erik Meulenbelt van Architectuurburo Naked Architecture, Gerrit Vos van Workshop of Wonders en Lot Sturm Interieur is de combinatie van oud en nieuw gelukt. De kracht van de puurheid en de charme van de oorspronkelijkheid vormen een unieke en tijdloze verbinding. In de Droogzolder stoelen en lampen uit de Marcel Wanders tentoonstelling tijdens World Expo. De Bibliotheek is geheel ontworpen door Piet Hein Eek.

Hoe De Hamermolen in zijn huidige staat is ontstaan…:
Een bijzonder centrum voor innovatie en inspiratie. Door trainers, voor trainers. Een plek waar velen zich thuis voelen, waar droom en werkelijkheid bij elkaar zijn gekomen.

Gestart in een economisch moeilijke periode lieten de twee oorspronkelijke eigenaars Nico Bezuur en Ingrid van Rossum zich niet weerhouden om hun droom tot werkelijkheid te maken. In de start begonnen met de bijzondere inzet van Marjo van der Linde en haar partner Arvid Prigge beide te zien op de foto’s die bereid waren tijdens de hele bouw in een caravan op het terrein te wonen. Nico Bezuur en zijn levenspartner Willy van der Wind hebben vanaf 2010 het roer helemaal omgegooid naar de huidige weg: de Academie voor Meesterschap “De Hamermolen”.

De beek in het prachtige sprengenlandschap en de bron van waaruit deze ontspruit, staat symbool voor het terug gaan naar de kern en de essentie van de dingen. Om van daaruit te komen tot groei en vernieuwing.
EN NU: 2019. Plek van en voor transformatie, persoonlijk en zakelijk meesterschap met Nico Bezuur & Willy van der Wind. Maatwerk voor Raden van Bestuur, Directies, Management teams en leiders in open inschrijving. Daarnaast exclusiviteit in verhuur van een ruimte of de locatie, onder specifieke condities en daar waar de beschikbaarheid het toelaat..

Hamermolen verpulvert vaste patronen

Klik voor Interview in de Stentor 

Interview Intermediair

Nico bezuur op de cover van van het tijdschrift Intermediair in 2010 Nico vervult meerdere rollen zoals inspirator, docent, life-coach, tandarts, leider, ondernemer en herbergier. Daar is onderzoek naar gedaan over het effect van meerdere rollen in beleven en het...

Escape Journey – Ultieme leiderschapstest

Escaperooms zijn natuurlijk razend populair. Een Escapejourney van twee dagen vind je nergens behalve op de Hamermolen. Van donderdagavond tot zaterdagmorgen word je getest in een Journey op je persoonlijke en zakelijke fundamenten.

Van papier naar bevrijdende wijsheid

Op de Academie voor Meesterschap gebeurt iets bijzonders. Vroeger werden in de papierfabriek oude kleren tot pulp gehamerd en vermalen om prachtig papier te scheppen waarop bevrijdende wijsheid kon worden geschreven. Nu nog steeds ontstaan hier de mooiste persoonlijke...
Share This