Bouw je Meesterwerk

Het is opvallend hoe vaak bedrijven net niet hun concept helemaal hebben uitgewerkt tot het ultieme model; je meesterwerk. Het ontwerp dat zo inspirerend is dat het vliegwiel zoals Jim Collins in zijn boek ‘Good tot Great’ dat benoemd door het zwaarste punt heen gaat en er een energiegevend model ontstaat. Het is belangrijk om toch nog eens naar onze grote rolmodellen te kijken. Hoe deden zij dat…?

Michelangelo verbleef drie maanden in een marmergroeve om zich te verzekeren van het juiste stuk marmer voor een meesterwerk. De angst dat het marmer aan het eind niet sterk en mooi genoeg zou blijken te zijn gaf hem zijn obsessieve drijfveer waardoor de passie van het zoeken ontstond. Een brandend verlangen gecombineerd met een helder doel, verworven middels zorgvuldig onderzoek, zorgde voor vastbeslotenheid. Hij wist en voelde intuïtief wat hij zocht. Hij had niet alleen zijn kennis vergroot maar ook zijn onderbewustzijn geprogrammeerd.

Opvallend van de meest succesvolle mensen is dat ze elk onderdeel van het bedrijf zelf beheersen.

Walt Dysney was een genie in animaties maar ook wist hij alles van de kleinste facetten van het maken van een film. Bill Gates sloot zich op 13 jarige leeftijd op met een computer om hem te willen kunnen programmeren. Chrysler kocht van zijn laatste geld een nieuwe auto met de allernieuwste snufjes en haalde hem eindeloos uit elkaar en zette weer in elkaar om zich te bekwamen. Menig genie is voor gek verklaard en heeft toch doorgezet.

Iedereen heeft het in zich om uit blinken. Er zijn genoeg mensen met een geniaal IQ, er zijn er veel minder die daarmee weten uit te blinken. U bent daarvoor afhankelijk van uw eigen vastbeslotenheid en van uw omgeving. Om te specialiseren is 10.000 uur beoefening nodig zegt Gladwell. Het is echter niet voldoende om alleen maar vlieguren te maken. Het gaat om de passie om te excelleren en uzelf te plaatsen in een omgeving waar u kunt leren en fijnslijpen.

Nadat u weet waar u het over heeft en uw doel zuiver ziet is het zaak dit op te schrijven waardoor een duidelijk en helder praatstuk ontstaat voor uw denktank. Een groep van mensen die u in vertrouwen neemt om tot realisatie te komen van uw droom. Zodat het vliegwiel in beweging is te zetten met concreet materiaal. Immers….

‘Niemand ooit maakt zijn meesterwerk helemaal alleen waar’

Het is ons ideaal dat er op de Hamermolen wordt gewerkt aan je meesterwerk. Aangezien je het gemiddelde bent van de vijf mensen waar je het meest mee optrekt weten we dat de omgeving waarin je aan je meesterwerk werkt van grote invloed kan zijn. Vandaar dat wij spreken over onze Hamermolen niet alleen als een “laboratorium voor perfectie” maar nog groter begrip een “Academie voor Meesterschap”.

Een experimentele omgeving om te werken aan meesterwerken.

×

Kunnen we je ergens mee helpen?
Klik op de foto voor Whatsapp - of stuur een E-mail

× Chat