Mens & Planeet

Mens & Planeet

Maatschappelijk betrokken

Het gaat er natuurlijk om wat je elke dag doet en niet wat je af en toe doet. In al ons handelen is onze betrokkenheid voelbaar. Wij hebben onze droom gerealiseerd in de gedachte dat er in ons huis aan prachtige verantwoorde idealen wordt gewerkt door onze bezoekers. Dat we mensen kunnen prikkelen om hun bewustzijn te verrijken met essenties die goed zijn voor de mens en zijn omgeving. Wij geven daar ook graag een bijdrage aan door invulling, een presentatie of coaching en training.

Op een eigen wijze nemen wij graag onze verantwoordelijkheid voor mens en omgeving, actief op de volgende vlakken:

Stichting Paint a Future

Kinderen verdienen een goede start in het leven. Op zijn minst is veiligheid en een dak boven je hoofd van belang. Bijna alle schilderijen die u ziet in onze locatie zijn van de Stichting Paint a Future. Kinderen in achtergebleven werelddelen tekenen hun droomwens op uitnodiging en initiatiefneemster Hetty van der Linde.  Zij vraagt daarna erkende kunstenaars om er een groter schilderij van te maken.  Voor elk verkocht schilderij wordt de kinderdroom van dat kind gerealiseerd. Voornaamste wens is bijna altijd een veilig en droog huis. Zie ook www.paintafuture.org. Op onze locatie zijn deze schilderijen te bezichtigen en te koop, u kunt  meer werk bezichtigen in hun galerie te Amsterdam. Inmiddels hebben wij in de loop der tijd voor meer dan twintig duizend euro verkocht waarvoor verschillende kinderdromen  in vervulling zijn gegaan.

Verantwoord eten en drinken 

Wij kiezen er bewust voor het milieu te ontzien en het menselijk lichaam te verwennen met energierijke voeding. Onze  keuken is voornamelijk vers, biologisch en verantwoord zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van seizoen-  en streekproducten en zijn gespecialiseerd in de vegetarische keuken. Daarop selecteren we ook onze leveranciers en koks, onze menu’s en hapjes. Koffie en thee zijn fairtrade en biologisch, als ook de vruchtensappen en huiswijnen.

Eigen energie

Na 20 jaar is het oude molenhoofd en waterrad totaal gerenoveerd door de Stichting Vrienden van De Hamermolen. Sindsdien drijft het waterrad een generator aan, er wordt genoeg stroom opgewekt om met drie spotjes de voorgevel en het waterwerk te verlichten. Met het opwekken wordt dan ook echt stroom gewonnen. Zie ook http://www.ugchelen.org/hamermolen/.


Tip van de Hamermolenaar

"Action without focus drains fulfillment" Jim Collins (Good to Great) beschrijft behulpzaam de drie cirkels Passie Talenten en Economische brandstof om tot je purpose of missie te komen. Komt overeen met grootste deel van dit format. Het toevoegen van de vierde vraag...

Ultieme teamtest: Hamermolen Escape Room

Tijdens het kraken van de code worden patronen op persoonlijk en team niveau snel zichtbaar en inzichtelijk gemaakt door de Hamermolen coach en kunt u met het resultaat daarvan verder werken aan uw doelen. Afgelopen jaar ontwikkeld en al diverse keren verzorgd: De...

Een poort op de Hamermolen?

Een poort op de Hamermolen? 'Wij hebben ook een nieuw hek bij ons huis' zei een vriend van ons. Verbaasd keken wij hem aan. Dit is geen hek!!!! Het is een poort, een decorstuk van zeker drie meter hoog...je moet het gevoel krijgen dat je ergens doorheen moet. Een...

Escape Journey – Ultieme leiderschapstest

Escaperooms zijn natuurlijk razend populair. Een Escapejourney van twee dagen vind je nergens behalve op de Hamermolen. Van donderdagavond tot zaterdagmorgen word je getest in een Journey op je persoonlijke en zakelijke fundamenten.

"Start with Why"

Tip van de Hamermolenaar! Video Simon Sinek Bekijk deze TED video van 20 minuten en bepaal meteen je eigen Why How en What om je bedrijf de flow van een top-organisatie te geven!
Share This