Awaken the giant within

Nico Bezuur

Nico Bezuur

´Je bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meest mee omgaat. In ons laboratorium van perfectie, zorgen wij ervoor dat het gemiddelde heel hoog is, waardoor je dromen en verlangens jezelf ontstijgen en je talenten optimaal worden benut´.

Nico Bezuur 1

Mijn eerste vak tandarts koos ik op advies van mijn vader vanwege de zekerheid van een goed inkomen en vrijheid als zelfstandig ondernemer. Toen overleed mijn vader op mijn 21ste en heb ik besloten niet meer dan drie dagen vast te werken zodat ik mijn vrije tijd kon gebruiken om te experimenteren en spelen. Ik heb sindsdien veel verschillende rollen gehad en nog steeds.

Direct na mijn studie en het werken als luchtmacht-tandarts ben ik gestart met experimenteren met verschillende organisatie- en delegatiesystemen, zoals in het Jordaanproject van de UVA. In de loop van de tijd heb ik allerlei modellen toegepast, omdat ik hou van verandering en steeds kijk wat het beste past bij de situatie. Ik ben 10 jaar werkzaam geweest als universitair docent en specialist bij de afdeling bijzondere tandheelkunde, waar ik n 1988 ben ik gepromoveerd op het onderzoek 'The Early Recognition of Disorders'. Ik ben oprichter en mede-eigenaar van groepspraktijk Qyom

De aankoop en ontwikkeling van De Hamermolen samen met Ingrid van Rossum, is in 2000 voortgekomen uit het volgen van vele cursussen en trainingen en toenemende vraag naar advieswerk in begeleiding van tandartspraktijken. Daarbij was er de droom om mensen bij hun hoger bewustzijn te brengen, waardoor betere keuzes worden gemaakt en mooiere resultaten worden behaald. Het functioneren als directeur  van een congres- en vergadercentrum op de Veluwe heeft mij vele nieuwe inzichten en lessen geleerd.

Samen met Rolf van Mierlo en Aad van der Helm heb ik Catan -School of Excellence- opgericht voor de Masterclass Tandheelkunde en n een 2 jarig traject vele praktijken en bedrijfseigenaren begeleid op hun pad van persoonlijk en zakelijk meesterschap. Met Rolf schreef ik ook een boek 'De winstgevende tandartspraktijk'. Nu werken we aan een herziene versie.

Daarnaast heb ik Bezuur & Van der Wind - Academie voor Meesterschap opgericht op De Hamermolen, samen met Willy van der Wind. Samen hebben we de vergaderlocatie getransformeerd naar trainings- en retraiteplek. Met mijn maatje Ron Steenkist doe ik regelmatig de clubhouse Tandartsclub. Ik zie mijzelf het liefst als een gamechanger.

“Something greater is possible”

Toen ik op mijn 35e mijzelf onderwierp aan een hele reeks pittige trainingen om te beginnen bij Anthony Robbins in Brussel heb ik ervaren dat in een paar dagen training je hele leven kan veranderen. Hoe je naar je verleden kijkt, hoe je naar jezelf kijkt en hoe je toekomst eruit zal zien. De kwaliteit van mijn communicatie bepaalt de kwaliteit van mijn leven!! en Niemand kan je kwetsen behalve jijzelf! Elk half uur kwam er wel een nieuwe bekrachtigende overtuiging bij mijzelf binnen en zo ging dat drie dagen lang door. Zo eenvoudig zou het niet blijven, een dergelijk “Awaken the Giant within” moment introduceerde het begin van een bijzondere ontwikkeling. Ik heb daar nog heel wat vallen en opstaan achteraan moeten meemaken bij verschillende toptrainers zoals Ralph Bakker van Metavisie en Byron Katie.

Een eigen keuze om mijzelf in moeilijke doch lerende uitdagende omgevingen te brengen. Ik heb mijzelf vrijwillig laten kwetsen en kleineren en toch het was het dat allemaal waard. Ik heb veel gehuild en ook gelachen en heb veel momenten van onzekerheid doorstaan. Elk intens leermoment weet ik nog exact en ik weet ook nog precies welk moment van de dag waar en met wie. Ik heb veel ontdekt over mijzelf en over trainen en coachen. Zo ontdekte ik dat mooie groeisprongen er niet altijd zo bot doorheen gedrukt hoeven te worden. En ook dat bevrijdende wijsheid niet de waarheid hoeft te zijn maar wel dat het werkt als je er niet mee strijdt.

Er zijn meerdere paden om persoonlijk te ontwikkelen die juist ook heel soepel, sierlijk, liefdevol en toch spannend kunnen zijn. Ik zou het uiteindelijk zelf niet allemaal hetzelfde doen in mijn eigen trainingen maar ik heb wel enorm veel van mijn leermeesters geleerd. Vanaf 2003 heb ik samen met Willy van der Wind een eigen Doorbraak training opgezet op mijn eigen locatie de Hamermolen. In het begin modelleerde ik Robbins (zie foto Nico naast Robbins) om daarna een eigen indentiteit te ontwikkelen. Ik heb ontdekt dat een eigen creatie kan beginnen met perfecte imitatie van de beste rolmodellen ter wereld. Nadat er in totaal al 500 mensen hebben deelgenomen aan onze vierdaagse training kan ik wel zeggen dat onze aanpak gelouterd getoetst en bewezen is. Nu vijftien jaar later staat onze training de Doorbraak naar Meesterschap als een huis en daar zijn we trots op. U bent van harte welkom om daaraan mee te doen als u ook een echte levenskunstenaar wilt worden. U krijgt dan in een paar dagen de kennis en ervaring waar ik twintig jaar naar heb gezocht en gevonden. Dat versnelt lekker.

 • Ik heb aan diverse cursussen van Willy van der Wind als coachingsprofessional deelgenomen. Het is mij opgevallen dat zij een dergelijke ambiance en vertrouwelijkheid weet te creëren, dat de deelnemers een vanzelfsprekende bereidheid hebben om hun eigen problemen te bespreken en in zichzelf te kijken. Intens door kan vragen om meer diepgang te verkrijgen en meer inzicht in onderliggende problemen en conditioneringen. Respectvol en toch duidelijk kan zeggen waar het in lastige situaties op staat. Een enorme diepgang kan verlenen aan boekbesprekingen, waardoor zaken aan de oppervlakte komen waaraan ik niet had gedacht. Niet afstandelijk professioneel haar cursussen leidt, maar werkelijk betrokken is met de cursusinhoud en ook met haar cursisten. Verrassend creatief is met cursusinhoud en oplossingen.

  Tom van der Colk

 • Nico heeft mij geleerd de ik-rol beter te vervullen binnen alle rollen die ik vervul als tandarts, werkgever, moeder, vriendin van... Zorg ik beter voor mijzelf, dan kan ik de andere rollen veel beter uitvoeren. Ontspanning, gezond leven en eten. In zakelijke zin: bij twijfel doen! Geloof in wat mijn doelen zijn. Van Nico leerde ik om niet pas te genieten als het doel bereikt is, maar ook van de weg er naar toe. Een blijvende herinnering aan mooie coachingsprocessen.

 • Nico heeft mij enorm geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Nico heeft het beste uit mij naar boven gehaald. Zijn kennis over innerlijk leiderschap zijn een stimulans om te blijven groeien, waarbij er ruimte blijft voor ieders individuele richting. Mede door de inzichten die ik heb leren zien, krijg vrijwel elke dag weer nieuwe inzichten. Hij heeft mij leren zien deze inzichten te koesteren en zo mogelijk te delen met anderen. Nico bedankt!

  Erik de Maijer

 • Je bent jong en het begint te kriebelen. Wil ik een eigen praktijk? Moet ik me gaan specialiseren? Blijf ik zitten waar ik zit? Een legio aan keuzes, je staat op een kruispunt.
  In de cursus Essentiële keuzes maken concretiseer je op welk punt je staat met je carrière en helpt Nico je met het maken van mogelijke vervolg stappen.
  Hij helpt je de juiste keuze te maken door jouw onderbewuste verlangens naar boven te halen. Een mooie verhelderende cursus op een prachtige locatie. - Marijn Wegener

  Marijn Wegener

 • Hi Nico, Long time, no see! Maar ik ben je nooit vergeten, en ik weet zeker dat de sessies uit 2002 op de Hamermolen voor mijn carrière en leven een game changer zijn geweest. En nog steeds denk ik daar graag aan terug.

  Arie Hoeksema

 • Doortastend, menselijk , maar ook messcherp in haar vermogen de kern bloot te leggen. Willy is als coach met je verbonden maar schroomt er niet voor je keihard een spiegel voor te houden. Kortom… een kanjer. 

 • ‘Nico heeft mij geleerd de ik-rol beter te vervullen binnen alle rollen die ik heb als tandarts, werkgever, moeder, vriendin van. (….) In zakelijke zin: bij twijfel, gewoon doen! Geloof in wat mijn doelen zijn. Van Nico leerde ik niet om pas te genieten als het doel is bereikt, maar ook van de weg er naar toe. Een blijvende herinnering aan mooie coachingsprocessen.’

  Jeske Beugeling

 • Willy kan u ondersteunen bij het werken aan uw ondernemingsdoel. Maar nog belangrijker is dat zij u kan ondersteunen in uw fysieke en mentale conditie om aan dat doel te blijven werken. Ondernemen is immers topsport bedrijven.

 • Willy kan intens betrokken zijn op haar (professionele) omgeving. Zij weet daarbij goed met de paradox om te gaan dat echte en zinvolle betrokkenheid om afstand vraagt. Zo kon ik altijd goed ‘mijn ei’ bij haar kwijt, voelde mij op een betrokken en warme manier benaderd maar wist ook altijd dat die nabijheid niet ten koste van mijn of haar eigen ruimte en eigen verantwoordelijkheid zou gaan. Ik vind dat dé kernkwaliteit van een coach.

  Frits

 • Essentiële keuzes voor jonge tandartsen. Een dag vol zelfreflectie, interessante inzichten en gecontroleerd buiten je eigen comfortzone treden. Allerlei triggers die je dusdanig bewust maken van jezelf, waardoor je zowel privé als op je werk tot nog betere prestaties kan komen. Een aanrader voor alle jonge tandartsen die zichzelf serieus nemen en tot een goede balans tussen werk en privé willen komen!

  Maarten Bekkers

"Awaken the giant within"

Heb je een vraag over hoe nu verder met je onderneming of tandartspraktijk? Denk je na over overname of opvolging? Zoek je nieuwe uitdaging in je werk of in je relatie? Hebben jullie een crisis in jullie (zakelijkle) relatie te overwinnen? Loop je aan tegen terugkerende problemen en ben je het zat? Een conflict met je compagnon, partner of medewerker? Zoek je rust en een periode van bezinning om te reflecteren op essentiële vragen? Wil je kennis en inspiratie opdoen over praktijkvoering of je essentiële keuzes? 

Bezuur & Van der Wind begeleiden bij wezenlijke verandering.

BusinessBoostRetraite

Optimalisatie van de praktijk

Voorbereiden op opvolging

Herorientatie op praktijkontwikkeling

Participatie Retraite

 

Opvolging praktijk

Overname of participeren

Onderzoeken kansen, kwaliteiten en belangen

 

Exclusieve Retraite

Bezinning op wezenlijke vraag

Time out van onderneming of relatie

Strategische keuzes

Relatie Retraite - Partner Retraite

APK voor de relatie

Overwinnen van een crisis

Heroriëntatie op de toekomst

Voor levenspartners of zakenpartners

Het Doorbraak Proces

 

Nieuw Leiderschap

Heroriëntatie op toekomst

Vitaliteit & time management

Workation

Focus

Project-, businessplan, boek schrijven

Puin ruimen

Meters maken - Energie - Leren

×

Kunnen we je ergens mee helpen?
Klik op de foto voor Whatsapp - of stuur een E-mail

× Chat