I have a dream

‘I have a dream’ zei Marten Luther King en niet ‘I have a plan’!

Mooie dromen en idealen inspireren ons mensen meer dan plannen.

We inspireren mensen graag te durven dromen en te zoeken naar nieuwe manieren om dingen te doen. We experimenteren voortdurend. We maken mensen graag wakker.De zucht tot zelfverbetering is onder deze bijzondere mensen heel groot. Bijzondere leiders bouwen in deze omgeving zeer gedisciplineerd aan langdurig succes, gericht op resultaat, met een mix van bescheidenheid en professionele overtuiging. Het zijn mensen die gastheer of gastvrouw zijn van hun bedrijf. Zij creëren de omstandigheden waardoor andere mensen succesvol kunnen zijn. Bij succes kijken ze naar anderen, bij problemen kijken ze naar zichzelf. Zij geven meer dan ze willen ontvangen. Bij hen werken mensen die gemotiveerd zijn door meer dan salaris. Mensen werken bij hun omdat ze aangetrokken zijn door hun dromen, idealen en hun realisatie kracht.

“Meestal weten wij mensen niet wat we zoeken, al denken we van wel. We denken dat we een succesvoller bedrijf willen of persoonlijke groei en bedenken zelf iets wat vaak tegen ons werkt. Ik herken dit want ik ben zelf ook door dit stadium heen gegaan. Ik heb er ongeveer tien jaar, van mijn 32e tot mijn 42e jaar, over gedaan om te ontdekken waar mijn verwarring zat. En daar zaten zware jaren tussen. Wat ik toen heb ontdekt is dat het leven vol onafgemaakte rafels zit, verzwaringen, wachtend op transformatie naar verlichting.”

“In een meesterlijke omgeving kan je deze zaken naar het licht brengen, soms zelfs in de tijd van een hartslag. Er kunnen in een korte tijd zoveel inzichten ontstaan dat je levenspad voorgoed verandert. Vanaf het moment dat je bewustzijn ontwaakt naar een veel hoger niveau van denken en handelen maak je betere keuzes in je leven met als gevolg betere resultaten voor jou,  je naasten en je omgeving. Het is bijzonder dat een aantal zwakke punten van mijzelf waar ik zo intens graag van af wilde pas verdwenen toen ik accepteerde dat ze gewoon bij mij pasten en dat ik ze mocht hebben.”

(Nico Bezuur)

‘De meest directe weg is de indirecte weg’

De Mind, de oordelende, herhaal- en vergelijkingsmachine is altijd aan het werk. Alles waar je intens op focust wordt tegelijkertijd geremd door het geheugen systeem van je brein. Als je iets heel graag wilt treedt vanwege het sterke focus de weg van het averechtse effect in werking. Het is daarom belangrijk te weten dat veel van onze briljante ideeen makkelijker  ontstaan op hele andere onverwachte momenten, tijdens spelen of mediteren bijvoorbeeld. De Hamermolen wil niet alleen maar op de serieuze manier aan het werk zijn. Focus, concentratie, meditatie, muziek, dans en spelen zijn af te wisselen en kunnen daardoor tot hogere doelen leiden. Tot nieuwe, speelse, creatieve en succesvolle wegen in een bewuste samenleving.

Competitie en wedijveren is normaal geworden in de huidige maatschappij maar daardoor verliezen we veelal de kwaliteit voor introspectie. Je kijkt niet meer naar jezelf, omdat je kijkt of de ander soms beter is. Als je niet instaat bent om jezelf werkelijk te kennen, ben je niet in staat om creatief te zijn. Als je jezelf zoekt en ontdekt, creëer je zo’n kracht dat al dat andere gedoe niet meer nodig is. Mensen hebben nog steeds geen besef over de denk- en doe kracht die dan ontstaat. Ze hebben nog niet ontdekt dat ze daarmee prachtige essenties kunnen realiseren. We moeten ook en vooral afleren onszelf te beheersen en te stoppen. Het gaat niet over controle van je kracht maar hoe je je kracht kunt bewegen.

Wij Hamermolenaren, zijn actief als een experimentele staf. Daardoor weten we of bepaalde dingen werken. Wij houden ervan om dingen te initiëren en in beweging te brengen.We proberen iedereen te stimuleren om het vermogen te ontwikkelen om nieuwe methodes uit te vinden om hun werk en hun leven te verbeteren door verbeeldingskracht. Daardoor ga je de dingen goed doen met liefde, schoonheid, harmonie, gratie en dankbaarheid.

We hebben met de Academie voor Meesterschap een duidelijke visie, maar mensen willen graag bewijzen zien. Die leveren wij graag. Aan de andere kant dit is zoals wij het zien en zoals wij het doen. Ga voor je droom en je ideaal is ons motto. Dan heb je in ieder geval een hele leuke tijd in je dagelijkse leven. Als je niet voor je eigen droom gaat, werk je waarschijnlijk voor iemand anders zijn droom…

Onze Academie groeit op organische wijze. Dat betekent met ups en downs dat kan niet anders. Je kunt plannen en wensen hebben en allerlei programma’s uitvoeren. Het programma is echter niet de weg en de kaart is niet het gebied. Het programma kan je gevangenis worden dat is ook een van onze levenslessen. Het is leuk om een plan te hebben, maar daarna moet je durven gaan met de ontwikkeling, met de flow van de beweging en niet koste wat kost vast willen houden aan het plan, anders houdt het plan jou vast.

 

×

Kunnen we je ergens mee helpen?
Klik op de foto voor Whatsapp - of stuur een E-mail

× Chat