Business Boost Retraite

Van goed naar nog beter

Het gaat je goed, maar hebt het idee dat het nog beter kan. Je ervaart een dilemma of je komt er niet toe een besluit te nemen doordat je er eens de tijd voor moet hebben er goed over na te denken. Naar een inspanningsloze tandardspraktijk? Wel of niet verkopen aan die keten? Je legacy verzorgen met de ideale overdracht? Het kriebelt van de ideeën, maar concreet kom je nog niet tot een plan?

Kortom: het is tijd om stil te staan om vooruit te kunnen gaan. Afstand nemen om dichterbij te komen.

Je beseft dat tijd aan jezelf en je bedrijf besteden zeer belangrijk is. Juist nu. Het leven en de praktijk zelf zijn je grootste leermeester, als je deze ruwe diamant tenminste weet te slijpen.

De Business Boost Retraite is er omdat je zin hebt in een echte groeisprong voor jezelf met je praktijk of eigen bedrijf op o.a. je inspiratie, dromen, idealen, leiderschap, communicatie, coachingstechnieken, team of imago van je praktijk of onderneming. In deze retraite ga je zelf, met ons en met de andere deelnemers reflecteren op je vragen, op basis van de concrete input die je vooraf hebt aangeleverd (zoals cijfers en businessplan). Er is een kleine groep van 4 – 6 deelnemers.

We hebben een bijzonder groeimodel ontworpen (niet onderstaande, dat is illustratief) en daarmee werk je zelf aan je eigen plan. Deze retraite is gericht op jou persoonlijk in jouw bedrijf: waar jij staat en heen wil, met je praktijk of met daar afstand van nemen, met de juiste waarde(-en), is het uitgangspunt. Daar is alle tijd voor, met de groep en op jezelf.

Net als ieder mens, doorloopt ook ieder bedrijf samen met zijn eigenaar/leider verschillende levensfasen. Opgaan, blinken, verzinken en dan weer door met nieuwe passende stappen. Wij gaan met jullie kijken waar jullie staan en hoe de doorstart te maken die ervoor zorgt dat jouw persoonlijke verlangens en ambities (weer) synchroon gaan lopen met je zakelijke en professionele bezigheden.

Het doorbreken van tredmolens, degradatie, sleur en voorkomen van vroegtijdig doodsgereutel en het komen tot nieuwe creaties (persoonlijk en/of zakelijk): zaken waarop je ook reflecteert in deze Business Boost Retraite.

Reflecteren doen we met feedback, confrontatie en coaching. Fact-based, maar ook op basis van logos – pathos – ethos. Hoofd, hart, lichaam en handelen congruent laten zijn. Er zijn momenten van actie, beweging, maar ook rust, bezinning, creativiteit en inspiratie uit onverwachte hoeken. Zodat je met je eigen wijsheid in contact komt.

Wat krijg je concreet?

  • Modellen en zienswijzen ter inspiratie en handreikingen voor zelfonderzoek en reflectie op je vragen.
  • Tijd en ruimte om zelf echt aan het werk te gaan en hierop adviezen en reflectie te krijgen.
  • Reflectie vanuit de coaches en deelnemers op je resultaten (aangeleverde input in vorm van bedrijfsresultaten en business plan), gedrag en overwegingen, ook gedurende de retraite.
  • Volledig verzorgd verblijf met uitgebalanceerd dagprogramma
Inschrijven
Naam*
Maak een keuze
Algemene Voorwaarden
Ik heb de Algemene Voorwaarden gelezen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten

  • Geef hier aan wat je precies graag ontvangt!

Datum: 15 - 19 maart 2022

Als je dagdroomt over nieuwe mogelijkheden dan heb je misschien ook even tijd om te luisteren naar deze video, gemaakt aan het begin van de corona-pandemie in 2020.
Praktische informatie
Het programma is van dinsdagavond 20.00 tot zaterdagmorgen 11.00 uur. Vooraf is er een intake en na 4 weken een coachingsgesprek.
Het verblijf is op De Hamermolen, waar je overnacht en een werkruimte krijgt. Op het landgoed leven wij uiterst gezond en hebben we een gebalanceerd dagritme, omdat dit zorgt voor de maximale energie voor je brein.

 

LET OP: Deze Business Boost Retraite is ook individueel als Exclusieve Retraite te boeken en voor leiders buiten de tandheelkunde. Dan plannen we in overleg een datum. Maak een afspraak om dit met ons door te nemen.

Stilstaan om vooruit te gaan

Academie voor Meesterschap - Bezuur & van der Wind

Lezing Hamermolenaar Nico Bezuur

Voor “Pieters pappenheimers” Inspirerend extra voor ondernemers Op de dag na Koningsdag had Pieter van de Mosselaar weer eens een van zijn bekende netwerkuitjes georganiseerd, met de drieledige doelstelling van kennis(sen) maken, nieuws en nieuwtjes uitwisselen en een...

Action without focus drains fulfillment

Jim Collins (Good to Great) beschrijft behulpzaam de drie cirkels Passie Talenten en Economische brandstof om tot je purpose of missie te komen. Komt overeen met grootste deel van dit format. Het toevoegen van de vierde vraag kan een boeiende verschuiving van het...

Podcast met Nico Bezuur

De inspanningsloze praktijk In de Tandarts, Vrijheid en Meesterschap podcast gaat Ron Steenkist elke aflevering in gesprek met een collega die zijn praktijkvisie en -voering hebben beïnvloed. De gespreksonderwerpen lopen uiteen van financiën en agenda-planning, tot...
Share This