Mediation, advies & coaching

Mediation & Coaching vanuit de kern

Mediation Daar waar je merkt dat het vastloopt in een relatie, persoonlijk of zakelijk. Daar waar je merkt dat je van het bespreken van verschillen en daaruit vinden van oplossingen, er samen niet meer uit komt. Daar doe je er goed aan een derde neutrale partij te betrekken die de kunst van mediation vaardig is. Om te zorgen dat jullie samen vanuit de echte belangen oplossingen vinden voor de kwestie die speelt. Zodat het niet uitmond in strijd en oorlog waarbij er alleen maar verliezers zijn. Zeer van toepassing ook in bedrijfsmatige situaties, zoals rondom arbeidscontracten, bedrijfsopvolging en maatschapsconflicten.

In het leven van ieder mens zijn er momenten dat het tij keert en alles voor altijd veranderd. Op zo’n moment vallen alle puzzelstukken van je persoonlijke reis -de successen en mislukkingen, de wonden en de wijsheid- passend in elkaar. Ook als zulke momenten allang voorbij zijn, kun je die nog kristalhelder voor je geest halen. Ze verschaffen glasheldere mentale en emotionele helderheid. Het enige wat je hebt te doen is jezelf in een omgeving te brengen waar dit als vanzelf lijkt te gebeuren. Dit doen grote mensen die veel bereiken met regelmaat.

Hoe baan je je een weg door de jungle van ideeën en methoden waar je hoofd soms mee vol zit? Een leiderschapsdilemma, een persoonlijk probleem, relationeel vraagstuk, terugkerend patroon, moeilijk te maken keuze of het missen van helderheid of richting. Voor je organisatie, bedrijf, praktijk, voor jezelf of voor je relatie. Denk je dat je oude brein de zelf veroorzaakte illusies en belemmeringen zelf kan oplossen….? Nee!

Coachen kan in onze ogen op verschillende manieren. Dat kan met theorie en sessies over successtrategieën, met vragen over wat je wil nalaten of over je dromen en idealen of met intervisie-achtige vragen die via een U-turn de essentie raken van oorzaken van symptomen. Je brein, een echte verhalenmaker, kan ook veranderen door parels van bevrijdende wijsheid van bijzondere rolmodellen, uitvinders, filosofen, musici, schrijvers en kunstenaars.

Het enige wat je hebt te doen is jezelf in een omgeving te brengen waar dit als vanzelf lijkt te gebeuren. Dit doen grote mensen die veel bereiken met regelmaat. Dat kun jij ook doen door onze coaching op te zoeken, individueel in een gesprek of met een individuele of groepsretraite.

Voor je brein gaat het er over of iets waar is, niet of iets werkt voor jou. Hoe krijg je regie vanuit je eigen wijsheid?

Wij werken met mensen vanuit onze expertise van het stellen van de juiste vraag, die recht in het probleem duikt. We gaan niet in verhalen, maar direct naar de kern. We zijn geoefend in het stellen van vragen die er toe doen en er niet om heen draaien. We gaan niet in, maar uit het probleem. Wij worden ook wel de No Escape Coaches genoemd.

Advies De lijn tussen coaching en advies is dun. We gebruiken bevrijdende wijsheid uit successtrategieën, psychologie, mindfulness, oosterse en westerse filosofie. En uiteraard onze eigen levenservaring als mens, verandermanger, ondernemer en professional. Daarmee zijn we een adviseur-coach. Soms zien, voelen en weten we gewoon wat goed is voor jou. Kijk bij ons profiel voor meer achtergrond van wat we zelf deden en in opgeleid zijn.

Na een intakegesprek maken we afspraken over wat wij denken dat voor jou de beste route is. We werken bij voorkeur met een serie van advies-coaching gesprekken in retraite vorm (individueel), omdat de intensiteit daarvan gewoon goed werkt.

Start close in. Take the first step. The step you don’t want to take. Not the second or the third.

David Whyte

Bel me
Inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Maak een keuze
Algemene Voorwaarden
Ik heb de Algemene Voorwaarden gelezen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Coaching is mensen helpen te doen wat ze niet willen doen, om te worden wie ze zijn

Academie voor Meesterschap - Bezuur & van der Wind

Recharge

In een tijd van een veelheid aan keuzes is het goed je eens terug te trekken om op te laden. Voor een weekend waarin niets moet en je wel bezig bent met de vragen die spelen voor jou. Een paar dagen voor jezelf waarin je je onder laat dompelen met inspiratie,...

Het voortbestaan van je onderneming

David Attenborough lanceert op zijn 93e een nieuwe grootscheepse documentaire, waarvan hij zelf zegt dat het misschien wel zijn belangrijkste werk ooit is. Recent heeft hij op zijn 96e zijn laatste serie op locatie gemaakt (volgens de pers althans, volgens zijn...

Tandarts van de toekomst

Hieronder een videoboodschap, gemaakt in de coronapandemie. Met daarin een visie over en aandacht voor de mogelijkheden die de periode van bezinning brengt en heeft gebracht. Ook nog actueel nu de pandemie achter de rug is....
×

Kunnen we je ergens mee helpen?
Klik op de foto voor Whatsapp - of stuur een E-mail

× Chat