Advies & Coaching

Wie zou je zijn als....?

In het leven van ieder mens zijn er momenten dat het tij keert en alles voor altijd veranderd. Op zo’n moment vallen alle puzzelstukken van je persoonlijke reis -de successen en mislukkingen, de wonden en de wijsheid- passend in elkaar. Ook als zulke momenten allang voorbij zijn, kun je die nog kristalhelder voor je geest halen. Ze verschaffen glasheldere mentale en emotionele helderheid. Het enige wat je hebt te doen is jezelf in een omgeving te brengen waar dit als vanzelf lijkt te gebeuren. Dit doen grote mensen die veel bereiken met regelmaat.

Hoe baan je je een weg door de jungle van ideeën en methoden waar je hoofd soms mee vol zit? Een leiderschapsdilemma, een persoonlijk probleem, relationeel vraagstuk, terugkerend patroon, moeilijk te maken keuze of het missen van helderheid of richting. Voor je organisatie, bedrijf, praktijk, voor jezelf of voor je relatie. Denk je dat je oude brein de zelf veroorzaakte illusies en belemmeringen zelf kan oplossen….? Nee!

Je bent het gemiddelde van de vijf personen waar je het meest mee omgaat. Vervang één van de vijf door een inspirerende adviseur/coach die scherpe en liefdevolle interventies op je oude brein doet en een Newborn Kid Comes To Town

Coachen kan in onze ogen op verschillende manieren. Dat kan met theorie en sessies over successtrategieën, met vragen over wat je wil nalaten of over je dromen en idealen of met intervisie-achtige vragen die via een U-turn de essentie raken van oorzaken van symptomen. Je brein, een echte verhalenmaker, kan ook veranderen door parels van bevrijdende wijsheid van bijzondere rolmodellen, uitvinders, filosofen, musici, schrijvers en kunstenaars.

Het enige wat je hebt te doen is jezelf in een omgeving te brengen waar dit als vanzelf lijkt te gebeuren. Dit doen grote mensen die veel bereiken met regelmaat. Dat kun jij ook doen door onze coaching op te zoeken, individueel in een gesprek of met een individuele of groepsretraite. Wij halen onze levensmissie en voldoening uit die momenten met onze deelnemers.

Voor je brein gaat het er niet over of iets waar is, maar of iets werkt voor jou.

Wij werken met mensen vanuit onze expertise van het stellen van de juiste vraag, die recht in het probleem duikt. We gaan niet in verhalen, maar direct naar de kern. We zijn geoefend in het stellen van vragen die er toe doen en er niet om heen draaien. We gaan niet in, maar uit het probleem. Wij worden ook wel de No Escape Coaches genoemd.

We gebruiken bevrijdende wijsheid uit successtrategieën, psychologie, mindfulness, oosterse en westerse filosofie. En uiteraard onze eigen levenservaring als mens, verandermanger, ondernemer en professional. Daarmee zijn we een adviseur-coach. Soms zien, voelen en weten we gewoon wat goed is voor jou. Kijk bij ons profiel voor meer achtergrond van wat we zelf deden en in opgeleid zijn.

Na een intakegesprek maken we afspraken over wat wij denken dat voor jou de beste route is. We werken bij voorkeur met een serie van advies-coaching gesprekken in retraite vorm (individueel), omdat de intensiteit daarvan gewoon goed werkt.

Start close in. Take the first step. The step you don’t want to take. Not the second or the third.

David Whyte

Bel me
Inschrijven
Naam*
Maak een keuze
Algemene Voorwaarden
Ik heb de Algemene Voorwaarden gelezen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Coaching is mensen helpen te doen wat ze niet willen doen, om te worden wie ze zijn

Academie voor Meesterschap - Bezuur & van der Wind

Proeverij Groepsdynamiek

Leuk en goed werkend concept voor management en directieteams. Voor teams waar het idee is dat er wat is vastgelopen en er heldere blik en zicht processen nodig is. Dit programma wordt op maat aangeboden in een workshop van een dag. Door een proeverij van...

Nieuw in 2022: High Performance Academy

Al lang zit het in ons brein en hart. Het verlangen en de ambitie om een vorm te vinden voor een denktank van echte strijders voor groei. Er werd ook steeds om gevraagd. En de tijd is er klaar voor dat het nu begint te ontstaan! De High Performance Academy is voor de...

Podcast met Nico Bezuur

De inspanningsloze praktijk In de Tandarts, Vrijheid en Meesterschap podcast gaat Ron Steenkist elke aflevering in gesprek met een collega die zijn praktijkvisie en -voering hebben beïnvloed. De gespreksonderwerpen lopen uiteen van financiën en agenda-planning, tot...
Share This