Essentiële Keuzes

Heb je ook het gevoel als jonge tandarts dat je op een kruispunt bent beland waar levensbepalende keuzes gemaakt dienen te worden? Je bent opgegroeid met een overdaad aan mogelijkheden. In jouw supermarkt staan meer dan vijf soorten pindakaas en twintig soorten wasmiddelen. Nam je een tussenjaar of ging je direct studeren? Blijf je met een LAT relatie lekker op jezelf of ga je samenwonen? Wel of geen kinderen of voorlopig uitstellen zolang het kan?

Onderzoek toont dat een veelheid van keuze gelukkiger maakt, maar tegelijk voel je meer verantwoordelijkheid voor de keuze. Ontevredenheid over de uiteindelijke keuze wordt vooral veroorzaakt door spijt en onzekerheid over de juiste keuze. De midlife crisis is voor jou naar voren gekomen en heet nu Quarterlife crisis. Vaak heb je het gevoel dat het tijd voor beslissingen is. Is dat waar: nu of nooit? En geen keuze is ook een keuze.

Een beter bewustzijn geeft betere keuzes en betere resultaten. Helaas, zijn de meesten niet automatisch in de benodigde bewuste staat, terwijl ze nu reeds hun essentiële keuzes moeten maken. Wat is daarvoor dan nodig? Accepteer je jouw (nood-) lot of bepaal je zelf je toekomst? Hoe maak je de ‘juiste’ keuzes (op het juiste moment)?

‘Je bent jong en het begint te kriebelen. Wil ik een eigen praktijk? Moet ik me gaan specialiseren? Blijf ik zitten waar ik zit? Een legio aan keuzes, je staat op een kruispunt. In de cursus Essentiële keuzes maken concretiseer je op welk punt je staat met je carrière en helpt Nico je met het maken van mogelijke vervolg stappen. Hij helpt je de juiste keuze te maken door jouw onderbewuste verlangens naar boven te halen. Een mooie verhelderende cursus op een prachtige locatie.’Marijn Wegener

Iedereen weet je wel te vertellen wat je moet doen maar je wilt het echt zelf beslissen. Hoe zou het zijn als je keuzes maakt als jonge tandarts gebaseerd op de allerbeste kennis en rolmodellen in de tandheelkunde? Als je de kennis van de grootse geheimen van succesvolle en betekenisvolle tandartsen en bijzondere mensen had dan zou je het wel weten toch?

Wat waren hun dromen, wat zijn hun overtuigingen, welke discipline hadden ze nodig, welke kennis gaf de doorslag, hoe verdeelden ze hun aandacht en tijd, hoe behielden ze koers en behaalden ze het resultaat van hun dromen, hoe gingen ze om met falen en angst, hoe radicaal eigenzinnig eigenwijs en onuitstaanbaar waren ze omdat ze hun doel wilden bereiken?

Deze masterclass sessie Essentiële Keuzes geeft aandacht aan deze onderwerpen. Na één inspirerende dag sparren met Nico Bezuur maak je keuzes die bij jou passen, vanuit de beste kennis en ervaring die er voor je is verzameld. 

Wat krijg je concreet?

  • Een overzicht van best practices voor loopbaanontwikkeling in de Tandheelkunde
  • Inzicht in en overzicht van mogelijkheden voor bedrijfsmatige ontwikkeling
  • Kennis over en inzicht in je eigen kwaliteiten, competenties en waarden
  • Kennis over het stellen van de juiste vragen voor het maken van de ‘juiste’ keuzes
  • Inzicht in het geheim van een ‘succesvol’ leven
'Een dag vol zelfreflectie, interessante inzichten en gecontroleerd buiten je eigen comfortzone treden. Allerlei triggers die je dusdanig bewust maken van jezelf, waardoor je zowel privé als op je werk tot nog betere prestaties kan komen. Een aanrader voor alle jonge tandartsen die zichzelf serieus nemen en tot een goede balans tussen werk en privé willen komen!' - Maarten Bekkers -
Inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Maak een keuze
Algemene Voorwaarden
Ik heb de Algemene Voorwaarden gelezen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten

  • Geef hier aan wat je precies graag ontvangt!

Datum: 12 januari 2024
In deze podcast De inspanningsloze praktijk met Nico Bezuur kun je meer horen over zijn visie daarop.
Praktische informatie
Dit programma start op donderdagavond 20.00 uur en loopt tot vrijdagmiddag 17.00 uur. Overnachting en maaltijden zijn verzorgd.

"If you don't do your dance, who will?"

Academie voor Meesterschap - Bezuur & van der Wind

Het voortbestaan van je onderneming

David Attenborough lanceert op zijn 93e een nieuwe grootscheepse documentaire, waarvan hij zelf zegt dat het misschien wel zijn belangrijkste werk ooit is. Recent heeft hij op zijn 96e zijn laatste serie op locatie gemaakt (volgens de pers althans, volgens zijn...

Proeverij Groepsdynamiek

Leuk en goed werkend concept voor management en directieteams. Voor teams waar het idee is dat er wat is vastgelopen en er heldere blik en zicht processen nodig is. Dit programma wordt op maat aangeboden in een workshop van een dag. Door een proeverij van...

Escape Journey – Leiderschap en team test

Escaperooms zijn natuurlijk razend populair. Een Escapejourney van meerdere dagen vind je nergens behalve op de Hamermolen. Je wordt als team en individu getest in een bijzondere reis met meerdere Escape Rooms en niveaus op je persoonlijke en zakelijke fundamenten.

×

Kunnen we je ergens mee helpen?
Klik op de foto voor Whatsapp - of stuur een E-mail

× Chat