Relatie Retraite

De Relatie Retraite is ook wel een APK voor relaties. Het gaat je best goed, maar jullie vragen je ook af hoe het beter, spannender, uitdagender kan. Je bent beide nieuwsgierig naar meer. En ja, je hebt best een idee dat er wat te halen valt. Samen blij en gelukkig, het gaat zo zijn gangetje, terugkerende issues en vicieuze cirkels, raken we elkaar kwijt of wat is er nog meer mogelijk samen?  Hoe kunnen we nog beter verbinden, verdiepen, de spanning er in houden en samen de juiste keuzes maken die voor beiden goed zijn. Allemaal mooie aanleidingen om eens een leuk relatie programma te volgen. 

In onze Relatie Retraite hebben we als doel luchtigheid en speelsheid te bevorderen, dingen die spelen op die manier op te pakken en uit te zoeken. Zoals velen bij ons gewend zijn, is afwisseling van serieus naar ontspannen en speels, een gouden formule om zelfinzicht, lekker functioneren en nu ook de relatie naar een hoger niveau te brengen. Het is verfrissend en louterend om onder begeleiding met elkaar diverse onderwerpen die in relaties relevant zijn tegen het licht te houden.

We werken vanuit een semi gestructureerd programma, waar ruimte is voor de inbreng vanuit de deelnemers om daar op in te spelen met het programma. Vanuit onze man – vrouw dynamiek en samenwerking, begeleiden we afwisselend en specifiek in de m/v relatie, en uiteraard ook in de v/v of m/m relatie. Daar waar we altijd het mannelijke en vrouwelijke respecteren en aanraken, met het streven dat dit in balans is, open staat voor transformatie en toebeweegt naar het positieve.

Wij hebben onze inzichten gebundeld in het 3 daags programma voor stellen.  We houden het klein en exclusief: OF je boekt individueel OF er zijn maximaal 3 stellen. Het programma is gestructureerd met ook veel tijd voor elkaar (met en zonder opdrachten samen). Je verblijft uiteraard op De Hamermolen. Vooraf doen we een telefonische persoonlijke intake om ons goed te kunnen voorbereiden. 

Data 2021

Op afspraak, afhankelijk van aanmelding plannen we groepen. Tijden zijn altijd:

 • Donderdagavond (ontvangst rond 20.00 uur) – zondagmiddag (rond het middaguur ronden we af, zodat je de middag samen of met gezin kan doorbrengen)

Wat je krijgt en de prijs
De prijs voor het hele programma is € 2.950 excl. BTW per stel. Hiervoor krijg je:

 • telefonisch persoonlijke intake
 • 5 bijeenkomsten van plm. 2 uur (ochtenden en middagen)
 • opdrachten voor eigen uitwerking
 • 3x yoga & meditatie (in ochtenden voor ontbijtI
 • privé verblijf in diverse ruimtes in eigen tijd
 • 3x ontbijt (naar keuze in groep of met zijn 2-tjes), 3x lunch, onbeperkt koffie, thee en sapjes (diner doe je buiten de deur, als stel op zichzelf)
 • 3x overnachting in 2 persoonskamers
 • telefonisch nazorg gesprek

Datum: februari 2021
Prijs: € 2.950 excl BTW per stel

Bel me

Ik schrijf me in
 • DD dash MM dash JJJJ
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Ik heb de Algemene Voorwaarden gelezen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

#foogallery-gallery-4028 .fg-image { width: 640px; }
 • “Schijnbaar uiteenlopende inzichten worden in 4 dagen intelligent samengesmeed met een uitzonderlijk hoog rendement. Op een feest van herkenning kom je tot bruikbare inzichten die direct toepasbaar zijn. 


 • De Escape Journey is voor mij een nieuwe “Doorbraak", heeft mij rust en ruimte in mijn zijn gegeven. Het inzicht en de ontdekking dat mijn zoon (waarmee ik een liefde-haat relatie heb) een katalysator voor mijn ontwikkeling en groei is, geeft onze relatie vleugels. Het ontdekken van mijn talenten en respecteren van andermans handelen doet me beseffen dat ik mijn droom kan leven. 


 • De meerwaarde in onze relatie is enorm. Onze communicatie is beter en effectiever, we kunnen beter kritiek geven en ontvangen en we zijn in staat elkaar te stimuleren en uit te dagen.


 • The Escape Journey is voor mij een prachtig vervolg op onze retraite week Delighful Life. Een nieuwe spannende ontdekkingsreis met het vertrouwen dat jullie mij daarin altijd goed begeleiden.
  Niet altijd een even makkelijke journey, maar wie zei dat het makkelijk zou zijn!


 • Het groepsproces in de Escape Journey was voor mij een welkome, glasheldere spiegel die me confronteerde met mijn vicieuze cirkel in gedrag, een leerzaam inzicht! Concreet ben ik sinds de Escape Journey dagelijks aandachtig bezig met het creëren van een zingevend leven die ik mezelf en anderen toewens. Het heeft me opgeleverd dat ik andere wegen durf in te slaan dan de ‘gangbare’. 


 • “Door de Doorbraak vind ik niet meer alleen maar drempels en obstakels op mijn weg, maar openingen naar nieuwe ervaringen. Elke dag ervaar ik de positieve invloed hiervan.  
  Ik heb tools gekregen om aan het werk te gaan. Mijn omgeving is verbaasd. En blij.” 


 • Ik vertrouw meer op mijn intuïtie, laat schreeuwers links liggen en laat je stem horen als je iets goeds te vertellen hebt. Ik heb een duidelijker zicht op probleemoplossing. Belangrijk inzicht: Leef het leven volledig zodat ik de rest van mijn leven geen spijt heb en wat heb ik nodig om een betere aarde achter te laten? Resultaat is ook dat ik nog meer waardering heb voor mijn kinderen en personeel.


 • In tijden van stress en spanning geeft de herinnering aan de Escape Journey mij de mogelijkheid om te relativeren en de rust te hervinden. De Escape heeft me nog meer inzicht in mijzelf gegeven, in groepsprocessen en mijn rol hierin. Het was prettig om met de groep het grotere plaatje te zoeken.


 • Met eerste luitenant Bezuur heb ik een jaar op Luchtmachtbasis Volkel samengewerkt. Zijn inspirerend leiderschap was een voorbeeld voor de hele basis. Hij wist in een jaar tijd de afdeling Tandheelkunde te stroomlijnen en zowel de burgerassistentes als dienstplichtige korporaals tot teamspelers om te vormen.


  Eerste luitenant R.J. Steenkist (b.d.), Koninklijke Landmacht

 • Het is bijna onvoorstelbaar dat ik in zo’n korte tijd zo veel heb kunnen leren. Mijn persoonlijke resultaten in werk en privé zijn o.a. meer efficiëntie, rust, inzicht, tijd, plezier en daardoor een algeheel gevoel van zekerheid.


 • Het is voor mij als mens, echtgenoot, vader, vriend, professional én opleider belangrijk om goed te begrijpen, luisteren, communiceren, spiegelen en adviseren. Ik heb door de jaren heen veel geleerd, maar door de Doorbraak ga ik hier veel bewuster mee om. Het heeft me in vele opzichten verrijkt.


 • Ik heb aan diverse cursussen van Willy van der Wind als coachingsprofessional deelgenomen. Het is mij opgevallen dat zij een dergelijke ambiance en vertrouwelijkheid weet te creëren, dat de deelnemers een vanzelfsprekende bereidheid hebben om hun eigen problemen te bespreken en in zichzelf te kijken. Intens door kan vragen om meer diepgang te verkrijgen en meer inzicht in onderliggende problemen en conditioneringen. Respectvol en toch duidelijk kan zeggen waar het in lastige situaties op staat. Een enorme diepgang kan verlenen aan boekbesprekingen, waardoor zaken aan de oppervlakte komen waaraan ik niet had gedacht. Niet afstandelijk professioneel haar cursussen leidt, maar werkelijk betrokken is met de cursusinhoud en ook met haar cursisten. Verrassend creatief is met cursusinhoud en oplossingen.


  Tom van der Colk

 • De Escape Journey heeft mij gebracht dat ik meer terug ga naar mijn gevoel en hart en dat ik hiernaar beter luister. Ik ervaar meer toewijding thuis en mijn onderdrukte fanatisme laat ik meer toe.


Academie voor Meesterschap - Bezuur & van der Wind

"Follow your dream"

Tijdens een ontdekkingsreis van een maand ontdekten molenaars Nico en Willy de ware sleutels van hun missie. Een van de hoogtepunten was het beklimmen van de Sri Pada: een heilige berg in Sri Lanka. Voor zowel het boeddhisme, als het als christendom, de islam en het...

Lezing Hamermolenaar Nico Bezuur

Voor “Pieters pappenheimers” Inspirerend extra voor ondernemers Op de dag na Koningsdag had Pieter van de Mosselaar weer eens een van zijn bekende netwerkuitjes georganiseerd, met de drieledige doelstelling van kennis(sen) maken, nieuws en nieuwtjes uitwisselen en een...

Hamermolen-Talk

Nico Bezuur en Willy van der Wind zijn te boeken voor een 'TED-talk' intermezzo of kick-off inspiratie sessie voor uw team of organisatie. Even de neuzen een andere kant op, het brein in de stand van bewustwording, verfrissende nieuwe inzichten: gedachten en ideeen...
Share This