Wie we zijn

Bezuur & Van der Wind - Academie voor Meesterschap

Nico Bezuur & Willy van der Wind zijn eigenaren van De Hamermolen, de thuisbasis van hun Academie voor Meesterschap. Hier werken zij sinds 2003 samen als trainer & coach met mensen die zich willen ontwikkelen als vakman, leider, ondernemer en vooral als mens.

Bezuur & Van der Wind hebben een brede ervaring en specifieke expertise met geven van doorbraaktrainingen, masterclasses, coaching en retraites. Zij hebben veel ervaring met veranderingsprocessen in het bedrijfsleven, tandartspraktijken en de eigen bedrijven (Qyom en De Hamermolen). Ze zijn graag patroondoorbrekend, persoonsgericht en praktisch in hun aanpak. Ook streven ze er naar uitnodigend, soms confronterend, uitdagend, betrokken, liefdevol en ondubbelzinnig te zijn. Ze pakken graag oorzaken in plaats van symptomen aan en zijn actiegericht. 

Er zijn meerdere programma’s die afgelopen jaren met succes zijn verzorgd. Zie hier onder en in het uitrolscherm voor de individuele achtergrond, de reviews en in de iconen van LinkedIn voor CV’s. En het filmpje hiernaast natuurlijk.

 • Als coach zorgt Willy dat u de stuurman blijft van uw eigen persoonlijke ontwikkeling, met name van uw intuïtieve en mentale processen .


 • De meerwaarde in onze relatie is enorm. Onze communicatie is beter en effectiever, we kunnen beter kritiek geven en ontvangen en we zijn in staat elkaar te stimuleren en uit te dagen.


 • Willy heeft een breed ervaringsterrein als organisatie-adviseur. Zij zoekt steeds naar de optimale balans tussen de medewerker in de organisatie en de resultaten. Als gesprekspartner is zij prettig, open, eerlijk en niet bang om kritisch naar uw organisatie of uzelf te kijken. Zij biedt u de mogelijkheid het zicht op uzelf en uw organisatie te verdiepen.  


 • Ik vertrouw meer op mijn intuïtie, laat schreeuwers links liggen en laat je stem horen als je iets goeds te vertellen hebt. Ik heb een duidelijker zicht op probleemoplossing. Belangrijk inzicht: Leef het leven volledig zodat ik de rest van mijn leven geen spijt heb en wat heb ik nodig om een betere aarde achter te laten? Resultaat is ook dat ik nog meer waardering heb voor mijn kinderen en personeel.


 • Kenmerkend voor Willy van der Wind is het gemak waarmee zij anderen benadert en benaderbaar is voor anderen.
  Door haar open manier van communiceren is zij in staat mensen zich snel op hun gemak te laten voelen en hun vertrouwen te winnen.
  Op haar beurt zal Willy dit gewonnen vertrouwen nooit schaden, hetgeen haar tot een bijzonder krachtige en effectieve coach en veranderingsmanager maakt.


 • Het is bijna onvoorstelbaar dat ik in zo’n korte tijd zo veel heb kunnen leren. Mijn persoonlijke resultaten in werk en privé zijn o.a. meer efficiëntie, rust, inzicht, tijd, plezier en daardoor een algeheel gevoel van zekerheid.


 • “Door de Doorbraak vind ik niet meer alleen maar drempels en obstakels op mijn weg, maar openingen naar nieuwe ervaringen. Elke dag ervaar ik de positieve invloed hiervan.  
  Ik heb tools gekregen om aan het werk te gaan. Mijn omgeving is verbaasd. En blij.” 


 • The Escape Journey is voor mij een prachtig vervolg op onze retraite week Delighful Life. Een nieuwe spannende ontdekkingsreis met het vertrouwen dat jullie mij daarin altijd goed begeleiden.
  Niet altijd een even makkelijke journey, maar wie zei dat het makkelijk zou zijn!


 • Het groepsproces in de Escape Journey was voor mij een welkome, glasheldere spiegel die me confronteerde met mijn vicieuze cirkel in gedrag, een leerzaam inzicht! Concreet ben ik sinds de Escape Journey dagelijks aandachtig bezig met het creëren van een zingevend leven die ik mezelf en anderen toewens. Het heeft me opgeleverd dat ik andere wegen durf in te slaan dan de ‘gangbare’. 


 • Hi Nico, Long time, no see! Maar ik ben je nooit vergeten, en ik weet zeker dat de sessies uit 2002 op de Hamermolen voor mijn carrière en leven een game changer zijn geweest. En nog steeds denk ik daar graag aan terug.


  Arie Hoeksema

 • In tijden van stress en spanning geeft de herinnering aan de Escape Journey mij de mogelijkheid om te relativeren en de rust te hervinden. De Escape heeft me nog meer inzicht in mijzelf gegeven, in groepsprocessen en mijn rol hierin. Het was prettig om met de groep het grotere plaatje te zoeken.


 • Willy neemt geen genoegen met oppervlakkigheid. Ze gaat diep, naar zich zelf toe en naar het onderwerp en de client toe en wil zeker zijn dat haar analyses en interventies van kaliber zijn. Hierin neemt zij steeds de tijd en zal pas de volgende stap zetten als zij weet dat dat ook daadwerkelijk kan. Meermalen heeft zij mij (ik ben iemand die van nature wat eerder doet dan denkt) zo behoed voor onvoldoende diepgang en heeft ze me regelmatig overhoord en geconfronteerd op de waarom-vragen van mijn handelen. 


 • Ik heb aan diverse cursussen van Willy van der Wind als coachingsprofessional deelgenomen. Het is mij opgevallen dat zij een dergelijke ambiance en vertrouwelijkheid weet te creëren, dat de deelnemers een vanzelfsprekende bereidheid hebben om hun eigen problemen te bespreken en in zichzelf te kijken. Intens door kan vragen om meer diepgang te verkrijgen en meer inzicht in onderliggende problemen en conditioneringen. Respectvol en toch duidelijk kan zeggen waar het in lastige situaties op staat. Een enorme diepgang kan verlenen aan boekbesprekingen, waardoor zaken aan de oppervlakte komen waaraan ik niet had gedacht. Niet afstandelijk professioneel haar cursussen leidt, maar werkelijk betrokken is met de cursusinhoud en ook met haar cursisten. Verrassend creatief is met cursusinhoud en oplossingen.


  Tom van der Colk

 • Nico heeft mij geleerd de ik-rol beter te vervullen binnen alle rollen die ik vervul als tandarts, werkgever, moeder, vriendin van... Zorg ik beter voor mijzelf, dan kan ik de andere rollen veel beter uitvoeren. Ontspanning, gezond leven en eten. In zakelijke zin: bij twijfel doen! Geloof in wat mijn doelen zijn. Van Nico leerde ik om niet pas te genieten als het doel bereikt is, maar ook van de weg er naar toe. Een blijvende herinnering aan mooie coachingsprocessen.


 • Doortastend, menselijk , maar ook messcherp in haar vermogen de kern bloot te leggen. Willy is als coach met je verbonden maar schroomt er niet voor je keihard een spiegel voor te houden. Kortom… een kanjer. 


 • Nico heeft mij enorm geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Nico heeft het beste uit mij naar boven gehaald. Zijn kennis over innerlijk leiderschap zijn een stimulans om te blijven groeien, waarbij er ruimte blijft voor ieders individuele richting. Mede door de inzichten die ik heb leren zien, krijg vrijwel elke dag weer nieuwe inzichten. Hij heeft mij leren zien deze inzichten te koesteren en zo mogelijk te delen met anderen. Nico bedankt!


  Erik de Maijer

 • Willy kan u ondersteunen bij het werken aan uw ondernemingsdoel. Maar nog belangrijker is dat zij u kan ondersteunen in uw fysieke en mentale conditie om aan dat doel te blijven werken. Ondernemen is immers topsport bedrijven.


 • Het is voor mij als mens, echtgenoot, vader, vriend, professional én opleider belangrijk om goed te begrijpen, luisteren, communiceren, spiegelen en adviseren. Ik heb door de jaren heen veel geleerd, maar door de Doorbraak ga ik hier veel bewuster mee om. Het heeft me in vele opzichten verrijkt.


 • Essentiële keuzes voor jonge tandartsen. Een dag vol zelfreflectie, interessante inzichten en gecontroleerd buiten je eigen comfortzone treden. Allerlei triggers die je dusdanig bewust maken van jezelf, waardoor je zowel privé als op je werk tot nog betere prestaties kan komen. Een aanrader voor alle jonge tandartsen die zichzelf serieus nemen en tot een goede balans tussen werk en privé willen komen!


  Maarten Bekkers

 • ‘Nico heeft mij geleerd de ik-rol beter te vervullen binnen alle rollen die ik heb als tandarts, werkgever, moeder, vriendin van. (….) In zakelijke zin: bij twijfel, gewoon doen! Geloof in wat mijn doelen zijn. Van Nico leerde ik niet om pas te genieten als het doel is bereikt, maar ook van de weg er naar toe. Een blijvende herinnering aan mooie coachingsprocessen.’


  Jeske Beugeling

 • Willy geeft u haar volledige commitment om deze tocht samen met u te volbrengen. U bent bereid om intensief zelfonderzoek te doen in volle overgave. De feedback is mogelijk niet wat u wil horen en ervaren maar wel altijd constructief en effectief. 


 • Je bent jong en het begint te kriebelen. Wil ik een eigen praktijk? Moet ik me gaan specialiseren? Blijf ik zitten waar ik zit? Een legio aan keuzes, je staat op een kruispunt.
  In de cursus Essentiële keuzes maken concretiseer je op welk punt je staat met je carrière en helpt Nico je met het maken van mogelijke vervolg stappen.
  Hij helpt je de juiste keuze te maken door jouw onderbewuste verlangens naar boven te halen. Een mooie verhelderende cursus op een prachtige locatie. - Marijn Wegener


  Marijn Wegener

 • De Escape Journey is voor mij een nieuwe “Doorbraak", heeft mij rust en ruimte in mijn zijn gegeven. Het inzicht en de ontdekking dat mijn zoon (waarmee ik een liefde-haat relatie heb) een katalysator voor mijn ontwikkeling en groei is, geeft onze relatie vleugels. Het ontdekken van mijn talenten en respecteren van andermans handelen doet me beseffen dat ik mijn droom kan leven. 


 • “Schijnbaar uiteenlopende inzichten worden in 4 dagen intelligent samengesmeed met een uitzonderlijk hoog rendement. Op een feest van herkenning kom je tot bruikbare inzichten die direct toepasbaar zijn.” 


 • Willy kan intens betrokken zijn op haar (professionele) omgeving. Zij weet daarbij goed met de paradox om te gaan dat echte en zinvolle betrokkenheid om afstand vraagt. Zo kon ik altijd goed ‘mijn ei’ bij haar kwijt, voelde mij op een betrokken en warme manier benaderd maar wist ook altijd dat die nabijheid niet ten koste van mijn of haar eigen ruimte en eigen verantwoordelijkheid zou gaan. Ik vind dat dé kernkwaliteit van een coach.


  Frits

 • De Escape Journey heeft mij gebracht dat ik meer terug ga naar mijn gevoel en hart en dat ik hiernaar beter luister. Ik ervaar meer toewijding thuis en mijn onderdrukte fanatisme laat ik meer toe.


Zakelijk en persoonlijk experimenteren en ontdekken

Willy van der Wind

Willy van der Wind

‘Als niet nu, wanneer dan wel?´

Mijn ambities en alle leuke mensen die op mijn weg kwamen in de omzwervingen naar Rotterdam en Amsterdam leidden er toe dat ik steeds meer interesse kreeg in het waarom van de mens en waarom die doet wat ie doet en waarom ook niet. Ik vind het leuk om complexiteit eenvoudig te maken, impasses te doorbreken en mensen aan zetten tot beweging om vanuit hun essentie te functioneren. Ik hou er van om concreet en daadkrachtig te zijn in mijn aanpak en coaching en vooral ook met de nodige relativering & humor. "Hebben we al gelachen vandaag?". dat is toch een mooie vraag om jezelf iedere dag halverwege te stellen? Mensen die houden van eerlijk, recht door zee en concreet, zijn bij mij vaak aan het goede adres.

Het ontwikkelen van en experimenteren in ons eigen “laboratorium”. We zijn gemotiveerd en voldaan door de resultaten die we zien als mensen verkwikt en verjongd uit onze programma's, plek of coaching tevoorschijn komen.

Vrijwel alle gedrag rondom communicatie, organisaties en relaties fascineert mij. Ik ben ook erg geboeid door yoga & wetenschap over gezondheid en vitaliteit. Als je mij vraagt voor coaching en mediation ben ik eerlijk en direct. Ik hou van eerlijke echtheid. Zo langzamerhand door de wol van het leven steeds meer geverfd, deel ik mijn eigen levenslessen graag met mensen.

Nico Bezuur

Nico Bezuur

´Je bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meest mee omgaat. In ons laboratorium van perfectie, zorgen wij ervoor dat het gemiddelde heel hoog is, waardoor je dromen en verlangens jezelf ontstijgen en je talenten optimaal worden benut´.

Wie we zijn 1

Mijn eerste vak tandarts koos ik op advies van mijn vader vanwege de zekerheid van een goed inkomen en vrijheid als zelfstandig ondernemer. Toen overleed mijn vader op mijn 21ste en heb ik besloten niet meer dan drie dagen vast te werken zodat ik mijn vrije tijd kon gebruiken om te experimenteren en spelen. Ik heb sindsdien veel verschillende rollen gehad en nog steeds.

Direct na mijn studie en het werken als luchtmacht-tandarts ben ik gestart met experimenteren met verschillende organisatie- en delegatiesystemen, zoals in het Jordaanproject van de UVA. In de loop van de tijd heb ik allerlei modellen toegepast, omdat ik hou van verandering en steeds kijk wat het beste past bij de situatie. Ik ben 10 jaar werkzaam geweest als universitair docent en specialist bij de afdeling bijzondere tandheelkunde, waar ik n 1988 ben ik gepromoveerd op het onderzoek 'The Early Recognition of Disorders'. Ik ben oprichter en mede-eigenaar van groepspraktijk Qyom

De aankoop en ontwikkeling van De Hamermolen samen met Ingrid van Rossum, is in 2000 voortgekomen uit het volgen van vele cursussen en trainingen en toenemende vraag naar advieswerk in begeleiding van tandartspraktijken. Daarbij was er de droom om mensen bij hun hoger bewustzijn te brengen, waardoor betere keuzes worden gemaakt en mooiere resultaten worden behaald. Het functioneren als directeur  van een congres- en vergadercentrum op de Veluwe heeft mij vele nieuwe inzichten en lessen geleerd.

Samen met Rolf van Mierlo en Aad van der Helm heb ik Catan -School of Excellence- opgericht voor de Masterclass Tandheelkunde en n een 2 jarig traject vele praktijken en bedrijfseigenaren begeleid op hun pad van persoonlijk en zakelijk meesterschap. Met Rolf schreef ik ook een boek 'De winstgevende tandartspraktijk'. Nu werken we aan een herziene versie.

Daarnaast heb ik Bezuur & Van der Wind - Academie voor Meesterschap opgericht op De Hamermolen, samen met Willy van der Wind. Samen hebben we de vergaderlocatie getransformeerd naar trainings- en retraiteplek. Met mijn maatje Ron Steenkist doe ik regelmatig de clubhouse Tandartsclub. Ik zie mijzelf het liefst als een gamechanger.

×

Kunnen we je ergens mee helpen?
Klik op de foto voor Whatsapp - of stuur een E-mail

× Chat