Hebben we al gelachen vandaag?

Willy van der Wind

Willy van der Wind

‘Als niet nu, wanneer dan wel?´

Mijn ambities en alle leuke mensen die op mijn weg kwamen in de omzwervingen naar Rotterdam en Amsterdam leidden er toe dat ik steeds meer interesse kreeg in het waarom van de mens en waarom die doet wat ie doet en waarom ook niet. Ik vind het leuk om complexiteit eenvoudig te maken, impasses te doorbreken en mensen aan zetten tot beweging om vanuit hun essentie te functioneren. Ik hou er van om concreet en daadkrachtig te zijn in mijn aanpak en coaching en vooral ook met de nodige relativering & humor. "Hebben we al gelachen vandaag?". dat is toch een mooie vraag om jezelf iedere dag halverwege te stellen? Mensen die houden van eerlijk, recht door zee en concreet, zijn bij mij vaak aan het goede adres.

Het ontwikkelen van en experimenteren in ons eigen “laboratorium”. We zijn gemotiveerd en voldaan door de resultaten die we zien als mensen verkwikt en verjongd uit onze programma's, plek of coaching tevoorschijn komen.

Vrijwel alle gedrag rondom communicatie, organisaties en relaties fascineert mij. Ik ben ook erg geboeid door yoga & wetenschap over gezondheid en vitaliteit. Als je mij vraagt voor coaching en mediation ben ik eerlijk en direct. Ik hou van eerlijke echtheid. Zo langzamerhand door de wol van het leven steeds meer geverfd, deel ik mijn eigen levenslessen graag met mensen.

Geboren op een boerderij als jongste van vier kinderen, moest ik al vroeg wennen mezelf te redden en mijn eigen pad uit te stippelen. Verwachtingen over maatschappelijke ambities waren er voor mij niet bij het thuisfront. Ik voelde mij een vreemde eend in de bijt. Omdat het bij mij kriebelde, voelde ik al vroeg de drang mij te ontdoen van de ketenen van de familiebanden en de vrijheid op te zoeken. Ik ging door roeien en ruiten en besloot dat er een andere toekomst voor mij was weggelegd. De vrijheid vond ik in Rotterdam, waar ik studeren, de losbandigheid van het studentenleven, vriendschappen EN hard werken om in de door mij begeerde rode eend te kunnen rijden tot in den treure kon uitproberen. Het was een gouden tijd. Het belang dat ik hechtte aan mijn vaders trots, bij beide keren afstuderen had toch een teken aan de wand kunnen zijn, dat ik nog iets te doen had, maar ik sloot mijn ogen ervoor. ‘Ignorance is bliss’.

Niet meer gehinderd door beperkende overtuigingen (voorlopig dan althans), sloot ik mij aan bij een jong, dynamisch en vrolijk consultancy firma waar ik mijzelf kon bewijzen. Hard werken, mooie uitdagende klussen, expat op Curacao, een groot sociaal netwerk, tot diep in de nacht doorgaan met werken én feesten, reizen, het kon niet op… Ik werd een succesvol management consultant. Tot er een paar diepe tegenslagen kwamen, ik op wilskracht maar doorzette en ik op het randje van burn out balanceerde. Onderweg op mijn snelweg, verloor ik wat mensen, maar dat had ik later pas door wat dat betekende. Had ik mijzelf wat groter gemaakt dan ik was? Had ik mijzelf voorbij gelopen? Wat wilde ik werkelijk na mijn 30e? Die stoere uitspraak dat kinderen voor mij niet weggelegd waren, was het werkelijk waar? Was dit de relatie waarin ik gelukkig was?

Het was tijd voor wat diepgravende zelfontwikkeling en daar stortte ik mij vol overgave in. Ik had het geluk op het pad te komen van TopCoach Ralph Bakker die mij wakker schudde. Een zaadje was geplant en ik kon niet meer terug. Een ontdekkingsreis van vele jaren volgde, ik reisde de wereld over voor retraites, Mastery programs, Dialoog, Systemisch Werken, ik was als een spons. Mijn wereld veranderde ingrijpend. ‘Ondernemen is risico nemen’ gaf mijn vader mij mee, toen ik, in het jaar dat de Twin Towers instortten, op eigen benen wilde gaan staan om dit te gaan vormgeven en mijn dure leaseauto en hoge salaris in wilde leveren voor het onzekere bestaan als zelfstandige. Het is een waarheid als een koe (!) en het risico en de prijs tot op de dag van vandaag voor mij meer dan waard geweest. Er ontstond een tijd van het ontdekken van nieuwe kanten in mijzelf en in anderen om mij heen. Het verwerken van verdriet en het gaan herkennen van echte verlangens.  En ik kwam er achter dat het werken met mensen aan deze echte verlangens, zodat ieder vanuit zijn essentie leeft, mijn zingeving zou zijn.

 • Kenmerkend voor Willy van der Wind is het gemak waarmee zij anderen benadert en benaderbaar is voor anderen.
  Door haar open manier van communiceren is zij in staat mensen zich snel op hun gemak te laten voelen en hun vertrouwen te winnen.
  Op haar beurt zal Willy dit gewonnen vertrouwen nooit schaden, hetgeen haar tot een bijzonder krachtige en effectieve coach en veranderingsmanager maakt.

 • Willy kan u ondersteunen bij het werken aan uw ondernemingsdoel. Maar nog belangrijker is dat zij u kan ondersteunen in uw fysieke en mentale conditie om aan dat doel te blijven werken. Ondernemen is immers topsport bedrijven.

 • Als coach zorgt Willy dat u de stuurman blijft van uw eigen persoonlijke ontwikkeling, met name van uw intuïtieve en mentale processen .

 • Ik heb aan diverse cursussen van Willy van der Wind als coachingsprofessional deelgenomen. Het is mij opgevallen dat zij een dergelijke ambiance en vertrouwelijkheid weet te creëren, dat de deelnemers een vanzelfsprekende bereidheid hebben om hun eigen problemen te bespreken en in zichzelf te kijken. Intens door kan vragen om meer diepgang te verkrijgen en meer inzicht in onderliggende problemen en conditioneringen. Respectvol en toch duidelijk kan zeggen waar het in lastige situaties op staat. Een enorme diepgang kan verlenen aan boekbesprekingen, waardoor zaken aan de oppervlakte komen waaraan ik niet had gedacht. Niet afstandelijk professioneel haar cursussen leidt, maar werkelijk betrokken is met de cursusinhoud en ook met haar cursisten. Verrassend creatief is met cursusinhoud en oplossingen.

  Tom van der Colk

 • Hi Nico, Long time, no see! Maar ik ben je nooit vergeten, en ik weet zeker dat de sessies uit 2002 op de Hamermolen voor mijn carrière en leven een game changer zijn geweest. En nog steeds denk ik daar graag aan terug.

  Arie Hoeksema

 • Willy neemt geen genoegen met oppervlakkigheid. Ze gaat diep, naar zich zelf toe en naar het onderwerp en de client toe en wil zeker zijn dat haar analyses en interventies van kaliber zijn. Hierin neemt zij steeds de tijd en zal pas de volgende stap zetten als zij weet dat dat ook daadwerkelijk kan. Meermalen heeft zij mij (ik ben iemand die van nature wat eerder doet dan denkt) zo behoed voor onvoldoende diepgang en heeft ze me regelmatig overhoord en geconfronteerd op de waarom-vragen van mijn handelen. 

 • Doortastend, menselijk , maar ook messcherp in haar vermogen de kern bloot te leggen. Willy is als coach met je verbonden maar schroomt er niet voor je keihard een spiegel voor te houden. Kortom… een kanjer. 

 • Willy heeft een breed ervaringsterrein als organisatie-adviseur. Zij zoekt steeds naar de optimale balans tussen de medewerker in de organisatie en de resultaten. Als gesprekspartner is zij prettig, open, eerlijk en niet bang om kritisch naar uw organisatie of uzelf te kijken. Zij biedt u de mogelijkheid het zicht op uzelf en uw organisatie te verdiepen.  

 • Je bent jong en het begint te kriebelen. Wil ik een eigen praktijk? Moet ik me gaan specialiseren? Blijf ik zitten waar ik zit? Een legio aan keuzes, je staat op een kruispunt.
  In de cursus Essentiële keuzes maken concretiseer je op welk punt je staat met je carrière en helpt Nico je met het maken van mogelijke vervolg stappen.
  Hij helpt je de juiste keuze te maken door jouw onderbewuste verlangens naar boven te halen. Een mooie verhelderende cursus op een prachtige locatie. - Marijn Wegener

  Marijn Wegener

 • Nico heeft mij enorm geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Nico heeft het beste uit mij naar boven gehaald. Zijn kennis over innerlijk leiderschap zijn een stimulans om te blijven groeien, waarbij er ruimte blijft voor ieders individuele richting. Mede door de inzichten die ik heb leren zien, krijg vrijwel elke dag weer nieuwe inzichten. Hij heeft mij leren zien deze inzichten te koesteren en zo mogelijk te delen met anderen. Nico bedankt!

  Erik de Maijer

 • Willy kan intens betrokken zijn op haar (professionele) omgeving. Zij weet daarbij goed met de paradox om te gaan dat echte en zinvolle betrokkenheid om afstand vraagt. Zo kon ik altijd goed ‘mijn ei’ bij haar kwijt, voelde mij op een betrokken en warme manier benaderd maar wist ook altijd dat die nabijheid niet ten koste van mijn of haar eigen ruimte en eigen verantwoordelijkheid zou gaan. Ik vind dat dé kernkwaliteit van een coach.

  Frits

 • Nico heeft mij geleerd de ik-rol beter te vervullen binnen alle rollen die ik vervul als tandarts, werkgever, moeder, vriendin van... Zorg ik beter voor mijzelf, dan kan ik de andere rollen veel beter uitvoeren. Ontspanning, gezond leven en eten. In zakelijke zin: bij twijfel doen! Geloof in wat mijn doelen zijn. Van Nico leerde ik om niet pas te genieten als het doel bereikt is, maar ook van de weg er naar toe. Een blijvende herinnering aan mooie coachingsprocessen.

 • Essentiële keuzes voor jonge tandartsen. Een dag vol zelfreflectie, interessante inzichten en gecontroleerd buiten je eigen comfortzone treden. Allerlei triggers die je dusdanig bewust maken van jezelf, waardoor je zowel privé als op je werk tot nog betere prestaties kan komen. Een aanrader voor alle jonge tandartsen die zichzelf serieus nemen en tot een goede balans tussen werk en privé willen komen!

  Maarten Bekkers

 • Willy geeft u haar volledige commitment om deze tocht samen met u te volbrengen. U bent bereid om intensief zelfonderzoek te doen in volle overgave. De feedback is mogelijk niet wat u wil horen en ervaren maar wel altijd constructief en effectief. 

"Hebben we al gelachen vandaag?"

Heb je een vraag over hoe nu verder met je onderneming of tandartspraktijk? Denk je na over overname of opvolging? Zoek je nieuwe uitdaging in je werk of in je relatie? Hebben jullie een crisis in jullie (zakelijkle) relatie te overwinnen? Loop je aan tegen terugkerende problemen en ben je het zat? Een conflict met je compagnon, partner of medewerker? Zoek je rust en een periode van bezinning om te reflecteren op essentiële vragen? Wil je kennis en inspiratie opdoen over praktijkvoering of je essentiële keuzes? 

Bezuur & Van der Wind begeleiden bij wezenlijke verandering.

BusinessBoostRetraite

Optimalisatie van de praktijk

Voorbereiden op opvolging

Herorientatie op praktijkontwikkeling

Participatie Retraite

 

Opvolging praktijk

Overname of participeren

Onderzoeken kansen, kwaliteiten en belangen

 

Exclusieve Retraite

Bezinning op wezenlijke vraag

Time out van onderneming of relatie

Strategische keuzes

Relatie Retraite - Partner Retraite

APK voor de relatie

Overwinnen van een crisis

Heroriëntatie op de toekomst

Voor levenspartners of zakenpartners

Het Doorbraak Proces

 

Nieuw Leiderschap

Heroriëntatie op toekomst

Vitaliteit & time management

Workation

Focus

Project-, businessplan, boek schrijven

Puin ruimen

Meters maken - Energie - Leren

×

Kunnen we je ergens mee helpen?
Klik op de foto voor Whatsapp - of stuur een E-mail

× Chat