Willy van der Wind

Willy van der Wind

‘Als niet nu, wanneer dan wel?´

Mensen die houden van eerlijk, recht door zee en concreet, zijn bij mij vaak aan het goede adres. Mijn ambities en alle leuke mensen die op mijn weg kwamen in de omzwervingen naar Rotterdam en Amsterdam leidden er toe dat ik als organisatie- en veranderkundige steeds meer interesse kreeg in het waarom van de mens en waarom die doet wat ie doet en waarom ook niet. Ik vind het leuk om complexiteit eenvoudig te maken, impasses te doorbreken en mensen aan zetten tot beweging om vanuit hun essentie te functioneren. Ik hou er van om concreet en daadkrachtig te zijn in mijn aanpak en coaching en vooral ook met de nodige relativering & humor. "Hebben we al gelachen vandaag?". dat is toch een mooie vraag om jezelf iedere dag halverwege te stellen?

Samen met Nico, levenspartner en maatje bij De Hamermolen, genieten we intens van het ontwikkelen van en experimenteren in ons eigen “laboratorium”. We zijn gemotiveerd en voldaan door de resultaten die we zien als mensen verkwikt en verjongd uit onze programma's, plek of coaching tevoorschijn komen. We hebben zelf de nodige dieptepunten gekend en doorleefd, los van elkaar en samen, met De Hamermolen en in onze relatie, waarvan we onze leringen nu toepassen in ons leven en werk.

Vrijwel alle gedrag rondom communicatie, organisaties en relaties fascineert mij enorm. Ik ben ook erg geboeid door yoga & wetenschap over gezondheid en vitaliteit. Als je mij vraagt voor coaching en mediation ben ik eerlijk en direct. Ik hou van eerlijke echtheid. Zo langzamerhand door de wol van het leven steeds meer geverfd, deel ik mijn eigen levenslessen graag met mensen.

Geboren op een boerderij als jongste van vier kinderen, moest ik al vroeg wennen mezelf te redden en mijn eigen pad uit te stippelen. Verwachtingen over maatschappelijke ambities waren er voor mij niet bij het thuisfront. Ik voelde mij een vreemde eend in de bijt. Omdat het bij mij kriebelde, voelde ik al vroeg de drang mij te ontdoen van de ketenen van de familiebanden en de vrijheid op te zoeken. Ik ging door roeien en ruiten en besloot dat er een andere toekomst voor mij was weggelegd. De vrijheid vond ik in Rotterdam, waar ik studeren, de losbandigheid van het studentenleven, vriendschappen EN hard werken om in de door mij begeerde rode eend te kunnen rijden tot in den treure kon uitproberen. Het was een gouden tijd. Het belang dat ik hechtte aan mijn vaders trots, bij beide keren afstuderen had toch een teken aan de wand kunnen zijn, dat ik nog iets te doen had, maar ik sloot mijn ogen ervoor. ‘Ignorance is bliss’.

Niet meer gehinderd door beperkende overtuigingen (voorlopig dan althans), sloot ik mij aan bij een jong, dynamisch en vrolijk consultancy firma waar ik mijzelf kon bewijzen. Hard werken, mooie uitdagende klussen, expat op Curacao, een groot sociaal netwerk, tot diep in de nacht doorgaan met werken én feesten, reizen, het kon niet op… Ik werd een succesvol management consultant. Tot er een paar diepe tegenslagen kwamen, ik op wilskracht maar doorzette en ik op het randje van burn out balanceerde. Onderweg op mijn snelweg, verloor ik wat mensen, maar dat had ik later pas door wat dat betekende. Had ik mijzelf wat groter gemaakt dan ik was? Had ik mijzelf voorbij gelopen? Wat wilde ik werkelijk na mijn 30e? Die stoere uitspraak dat kinderen voor mij niet weggelegd waren, was het werkelijk waar? Was dit de relatie waarin ik gelukkig was?

Het was tijd voor wat diepgravende zelfontwikkeling en daar stortte ik mij vol overgave in. Ik had het geluk op het pad te komen van TopCoach Ralph Bakker die mij wakker schudde. Een zaadje was geplant en ik kon niet meer terug. Een ontdekkingsreis van vele jaren volgde, ik reisde de wereld over voor retraites, Mastery programs, Dialoog, Systemisch Werken, ik was als een spons. Mijn wereld veranderde ingrijpend. ‘Ondernemen is risico nemen’ gaf mijn vader mij mee, toen ik, in het jaar dat de Twin Towers instortten, op eigen benen wilde gaan staan om dit te gaan vormgeven en mijn dure leaseauto en hoge salaris in wilde leveren voor het onzekere bestaan als zelfstandige. Het is een waarheid als een koe (!) en het risico en de prijs tot op de dag van vandaag voor mij meer dan waard geweest. Er ontstond een tijd van het ontdekken van nieuwe kanten in mijzelf en in anderen om mij heen. Het verwerken van verdriet en het gaan herkennen van echte verlangens.  En ik kwam er achter dat het werken met mensen aan deze echte verlangens, zodat ieder vanuit zijn essentie leeft, mijn zingeving zou zijn.

  • Kenmerkend voor Willy van der Wind is het gemak waarmee zij anderen benadert en benaderbaar is voor anderen. Door haar open manier van communiceren is zij in staat mensen zich snel op hun gemak te laten voelen en hun vertrouwen te winnen. Op haar beurt zal Willy dit gewonnen vertrouwen nooit schaden, hetgeen haar tot een bijzonder krachtige en effectieve coach en veranderingsmanager maakt.

  • Willy heeft een breed ervaringsterrein als organisatie-adviseur. Belangrijk daarbij is dat zij steeds op zoek is naar de optimale balans tussen de medewerker in de organisatie en de resultaten. Als gesprekspartner is zij prettig, open, eerlijk en  niet bang om kritisch naar uw organisatie of uzelf te kijken.  Zij biedt u de mogelijkheid het zicht op uzelf en uw organisatie te verdiepen.  

  • Willy kan u ondersteunen bij het werken aan uw ondernemingsdoel maar nog belangrijker is dat zij u kan ondersteunen in uw fysieke en mentale conditie om aan dat doel te blijven werken. Ondernemen is immers Topsport bedrijven. 

  • Doortastend, menselijk , maar ook messcherp in haar vermogen de kern bloot te leggen. Willy is als coach met je verbonden maar schroomt er niet voor je keihard een spiegel voor te houden. Kortom… een kanjer. 

  • Willy neemt geen genoegen met oppervlakkigheid. Ze gaat diep, naar zich zelf toe en naar het onderwerp en de client toe en wil zeker zijn dat haar analyses en interventies van kaliber zijn. Hierin neemt zij steeds de tijd en zal pas de volgende stap zetten als zij weet dat dat ook daadwerkelijk kan. Meermalen heeft zij mij (ik ben iemand die van nature wat eerder doet dan denkt) zo behoed voor onvoldoende diepgang en heeft ze me regelmatig overhoord en geconfronteerd op de waarom-vragen van mijn handelen. 

  • Willy kan intens betrokken zijn op haar (professionele) omgeving. Zij weet daarbij goed met de paradox om te gaan dat echte en zinvolle betrokkenheid om afstand vraagt. Zo kon ik altijd goed ‘mijn ei’ bij haar kwijt, voelde mij op een betrokken en warme manier benaderd maar wist ook altijd dat die nabijheid niet ten koste van mijn of haar eigen ruimte en eigen verantwoordelijkheid zou gaan. Ik vind dat dé kernkwaliteit van een coach.

  • Als coach zorgt Willy dat u de stuurman blijft van uw eigen persoonlijke ontwikkeling, met name van uw intuïtieve en mentale processen 

  • Willy geeft u haar volledige commitment om deze tocht samen met u te volbrengen. U bent bereid om intensief zelfonderzoek te doen in volle overgave. De feedback is mogelijk niet wat u wil horen en ervaren maar wel altijd constructief en effectief. 

"Hebben we al gelachen vandaag?"

Academie voor Meesterschap - De Hamermolen is een plek voor retraites en de school voor bevrijdende wijsheid. Eigenaren en trainers Nico Bezuur & Willy van der Wind nemen u graag mee in de vernieuwde website met daarin de mogelijkheden voor persoonlijke en zakelijk groei:

- individuele & groepsretraites
- trainingen & leergangen
- coaching & maatwerk organisatie- en teamontwikkeling
- overnachten & werkruimtes

Een selectie van programma's:

Hamermolen Helweek

Vision Quest

Hamermolen Detox

Turnaround Retraite

Het Doorbraak Proces

Relatie retraite

Share This